2
Photo News

Michel Preud’homme: “Voor een ploeg uit pot vier is Guimaraes van een heel goed niveau”

Standard opent donderdag (18u55) de groepsfase van de Europa League met een thuiswedstrijd tegen het Portugese Vitoria Guimaraes. “Een heel complete ploeg, die een organisatie kan neerzetten maar ook snel kan omschakelen dankzij haar technische spelers en aanvallende flanken", aldus Michel Preud'homme daags voor de wedstrijd. "Voor een ploeg uit pot vier is dit een heel goed niveau."

MPH wil zijn ploeg in Europa niet te veel druk opleggen. "We gaan voor het best mogelijke resultaat. We zullen het wedstrijd per wedstrijd aanpakken. Daarna maken we de rekening. Maar we beginnen eraan met de overtuiging in elke wedstrijd het maximum te geven", onderstreepte de trainer van de Rouches.

Vorig seizoen zat Standard in een lastige poule met Sevilla en Krasnodar. Met ook Frankfurt en Arsenal in de groep oogt de opdracht voor de Luikenaars opnieuw zwaar. "Vorig jaar wisten alleen wij dat het een zware groep zou worden omdat velen Krasnodar onderschatten. Dit keer weet iedereen wat de kwaliteiten van de tegenstanders zijn. Maar wij zijn van pot vier naar pot drie gegaan en dat is een evolutie die de club moet doormaken als we willen blijven groeien."

De huidige leider in de Jupiler Pro League moet het tegen de nummer tien uit de Primeira Liga wel zonder middenvelder Selim Amallah stellen. "Hij trainde met de groep, maar was zo eerlijk om toe te geven dat hij nog geen 100 procent is. Er zijn andere oplossingen in de groep. Blessures moeten we trachten te vermijden."

Voor Preud'homme is een wedstrijd tegen een Portugese ploeg altijd speciaal. Hij heeft immers een verleden als doelman en bestuurder bij Benfica. "Ik heb hele mooie momenten beleefd in Portugal en uiteraard heb ik een speciale band met het land. Ik ben heel dankbaar voor wat ik daar heb mogen beleven. Benfica draag ik in mijn hart, want mijn periode in Lissabon was heel speciaal. Het is een club waar de passie erg aanwezig is en ik heb er formidabele menselijke ervaringen opgedaan.”

2 Renaud Emond.
Photo News Renaud Emond.

Emond: “Thuis voor het maximum van de punten gaan”

Standard-kapitein Renaud Emond wil de Europese campagne van dit seizoen op de beste manier starten. “Guimaraes is een ploeg die heel goed voetbal speelt, maar we spelen in eigen huis en thuis willen we het maximum van de punten behalen”, aldus Emond. “We moeten meteen de leiding proberen te pakken in onze poule.”

Emond scoorde de vorige Europese campagne twee keer in zes wedstrijden en wil op die ervaring teren voor de komende wedstrijden. “Vorig seizoen hebben we alles gewonnen in eigen huis, dat zal deze keer misschien wat moeilijker zijn.” Ondanks een 10 op 18 toen, met tegenstanders van het kaliber van Sevilla en Krasnodar, kon Standard zich niet plaatsen voor de volgende ronde. “Wat beter moet ten opzichte van vorig jaar? Dat is moeilijk te zeggen, het is eerder zeldzaam dat je niet doorstoot na het behalen van 10 punten. Ik denk dat we gewoon op die manier moeten verder doen.”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Brent Van Renterghem

    Ja de Portugese competitie lijkt mij ook wel serieuzer dan onze competitie! Natuurlijk Porto ed steken er normaal boven uit maar de andere zou ik nog niet slecht durven noemen en vooral ze zijn was zeer gemotiveerd denk Ik!

  • Dave Janssens

    Hij heeft er iig lang genoeg gezeten om het beter te weten dan u lucien luyten. De dikke nek is de uwe.

Lees meer