3
REUTERS

Mourinho overweegt spelers te sparen voor Europa League-duel tegen Anderlecht

José Mourinho overweegt om in de laatste weken van het seizoen de Europa League voorkeur te geven boven de Premier League. Zijn ploeg Manchester United speelde zaterdag voor de elfde keer dit seizoen gelijk, waardoor een plek bij de bovenste vier steeds lastiger wordt. Daardoor is er een kans dat de Portugese oefenmeester met zijn beste elf aan de aftrap staat tegen Anderlecht.

"Ik overweeg om spelers de komende tijd rust te geven in de Premier League zodat we optimaal kunnen presteren in de Europa League", sprak Mourinho zaterdag na het 0-0 gelijkspel tegen West Bromwich Albion op Old Trafford. Het gat met Liverpool, de huidige nummer vier in de Premier League, is nu vijf punten. Via de competitie zal het dus lastig worden om een Champions League-ticket te bemachtigen, maar ook het winnen van de Europa League geeft recht op plaatsing voor het kampioenenbal. 

Manchester United neemt het in de kwartfinale van de Europa League op tegen Anderlecht. De heenwedstrijd is volgende week donderdag in Brussel, de return een week later in Manchester.

3
Getty Images

Premier League

Eerst staan er voor Manchester United nog twee wedstrijden op het programma in de Premier League. Morgenavond speelt United thuis tegen het Everton van Ronald Koeman, dat bij een overwinning op Old Trafford op gelijke hoogte komt met United. Komende zondag gaat United op bezoek bij hekkensluiter Sunderland, het team van David Moyes. "Voorlopig wil ik die twee wedstrijden met mijn sterkste team spelen. Wat ik daarna doe, weet ik nog niet, maar ik overweeg om spelers te beschermen voor het drukke programma door de combinatie van de competitie en Europees voetbal."

3
Photo News

Lees meer