9
Photo News

Standard bereidt zich met open training voor op komst Akhisar: "We hebben meer kwaliteit"

Akisharspor Belediyespor. Een grote onbekende voor het Belgische publiek, maar niet voor Standard-verdediger Milos Kosanovic. Hij speelde vorig jaar op huurbasis bij Göztepe in Turkije en kan hen goed inschatten. "Ze wonnen de beker en de Supercup", zei de Serviër. "Akhisar is vooral goed tegen de grote ploegen zoals Fenerbahçe, Besiktas en Galatasaray. Ik verwacht toch een stevige match. Maar als wij voetballen zoals in Oostende, maken we een grote kans om te winnen."

9 Milos Kosanovic kent de Turken van Akhisar.
BELGA Milos Kosanovic kent de Turken van Akhisar.

Bij de Turken is het vooral oppassen voor Seleznyov. De Oekraïense spits was dit seizoen al goed voor twee goals in drie wedstrijden. "Voorts zullen ze wachten op stilstaande fases om toe te slaan. We zien morgen wel. Ik denk dat Standard op dit moment meer kwaliteit heeft dan Akhisar. Hopelijk kunnen we snel scoren. Het zal vooral van onszelf afhangen."

9 Carcela.
Photo News Carcela.

Ook Michel Preud'homme kent de kwaliteiten van de Turkse ploeg. "Ze nemen niet graag risico's en ze zijn heel gevaarlijk op de tegenaanval. Maar ze hebben andere wapens ook. We zullen klaar moeten zijn."

9
Photo News

Coach van Akhisarspor wil tegen Standard "karaktervoetbal" zien

"Ik focus niet op de individuele sterktes van deze ploeg. Ik weet dat er getalenteerde spelers rondlopen, maar ik concentreer me op het collectief. Ik weet dat Standard een solide team is." Dat zegt Cihat Arslan, coach van Akhisarspor, aan de vooravond van het Europa Leagueduel in Luik tegen de Rouches.

Met Akhisarspor lootte Standard in de groepsfase de Turkse beker- en Supercupwinnaar. Zo verscheen Akhisarspor twee weken geleden tegen het Russische Krasnodar voor het eerst op de Europese bühne. "Twee jaar geleden was dit voor ons nog een droom. We moeten van deze gelegenheid gebruikmaken om vooruitgang te boeken in Europa en zo ervaring op te doen. Het is ook nieuw voor ons om de Turkse competitie met de Europa League te combineren. Dat verklaart waarom we ons nu zo moeilijk op het kampioenschap kunnen concentreren."

Tegen Krasnodar op de eerste EL-speeldag hadden de Turken moeite om te overtuigen. Ze verloren met 0-1. "Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen we steeds meer kansen. Morgen zullen we karaktervoetbal moeten tonen. Wie de partij wint, kan over de volgende ronde spreken. Ik hoop dat we in deze wedstrijd een klik kunnen maken," besloot Arslan.

Ook middenvelder Guray Vural is hoopvol. "We weten dat we snel zijn op de counter. We hopen dat wapen goed te kunnen gebruiken. Met Ochoa heeft Standard een sterke keeper die ook het doel van Mexico verdedigt. Maar iedere goede doelman krijgt wel eens een doelpunt om de oren." De hel van Sclessin is ook Vural niet onbekend. "Een sterke ploeg als Standard die ook nog eens thuis speelt, begint natuurlijk met een voordeel."

Of Sclessin zich effectief tot een hel omtovert is verre van zeker. Zo verkochten de Luikenaren amper 7.000 abonnementen voor de groepsfases van de Europa League-campagne. Daarmee zal het stadion amper voor 35% à 40% gevuld zijn. Toch zullen de Luikse liederen nog steeds de luidste zijn: tot dusver kocht nog geen enkele Turkse supporter een ticket.

9 Moussa Djenepo.
Photo News Moussa Djenepo.
9
Photo News
9 Milos Kosanovic.
BELGA Milos Kosanovic.
9
Photo News
9
Photo News

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric debanne

    Dat ze maar oppassen de rouches deze avond door te zeggen we hebben meer kwaliteit ...! Moet nog gespeeld worden en tegenstander zal zijn vel duur verkopen !

  • Joachim Albert

    Als ze dit verliezen zijn ze het niet waard om Europees te spelen en mogen ze oppassen voor het hele seizoen maar hoop toch op ruime winst hup standard!

Lees meer