3
BELGA

Standard fopt de ref: “Hebben we slim aangepakt”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vreemde toestanden op Sclessin in het Europa Leagueduel tussen Standard en Eintracht Frankfurt. Twintig minuten voor tijd tikte Laifis middenvelder Rode aan nét buiten de zestien. Scheidsrechter Jug twijfelde, floot voor een overtreding, liep naar de lijnrechter en gaf na lang aarzelen en gediscussieer de gele kaart aan... Cimirot. “Heb jij de fout gemaakt?”, vroeg de arbiter zelfs aan de Bosniër, die uiteraard affirmatief reageerde om zijn ploegmakker van een uitsluiting te besparen. “Dat hebben we goed aangepakt”, reageerde Vanheusden na de wedstrijd bij Sporza

Adi Hütter, de trainer van Frankfurt, kon zijn ogen niet geloven toen hij zag dat de verkeerde een gele prent kreeg. “Hij (Laifis, red.) moest het geel krijgen, we begrepen er niets van. Met een speler meer hadden we zeker gewonnen.” 

Preud’homme: “Druk na rust bracht iets teweeg” 

Standard-coach Michel Preud’homme kwam achteraf niet terug op de bewuste fase, wel weet hij maar al te goed dat de Rouches terug meedoen voor overwintering in Europa. “We merkten in de eerste helft al dat Frankfurt problemen had met onze pressing. Daarom zetten we na rust meer druk. Dat bracht iets teweeg. Nu is de spanning terug inderdaad. Het zou mooi zijn als we in onze laatste wedstrijd (op 12 december thuis tegen Arsenal, red.) nog kans zouden maken om door te stoten. Maar eerst naar Guimarães, wat ook geen gemakkelijke verplaatsing wordt.” 

3
BELGA
3
AP

42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Van Den Bergh

    Scheidsrechterlijke dwaling volgens mij . Weten scheidsrechter en assistent de dader niet meer , moet hij het aan de kapitein gaan vragen de dader aan te duiden. Heeft hij dus niet gedaan .... Ik zou niet verschieten als deze match moet herspeeld worden .

  • AUGUSTIN GHIJSELS

    Is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd in een voetbalmatch.Ik noem dat groepscollegialiteit.De ref is de enige schuldige,niet Cimirot want die nam al een fout op zichzelf die hij niet gemaakt had.En dat Franfurt nadien zou gewonnen hebben tegen 10 man is ook niet zeker.

Lees meer