6
EPA
SEV
SEV
5
1
STA
STA

Standard krijgt pandoering van groepsfavoriet Sevilla: Rouches met 5-1 de boot in

Standard is de groepsfase van de Europa League begonnen met een pijnlijke nederlaag. De Rouches kregen tegen Sevilla een 5-1-pandoering om de oren. In die andere partij van groep J ging Krasnodar met de volle buit aan de haal op het veld van Akhisarspor: 0-1.

Sevilla verloor zijn laatste twee wedstrijden in La Liga. Een ploeg in crisis? In de openingsfase tegen Standard weinig van te merken. Na amper acht minuten voetballen kwamen de Spanjaarden reeds op voorsprong. Éver Banega krulde een vrijschop heerlijk voorbij een kansloze Guillermo Ochoa. Sevilla was baas, maar coach Pablo Machín zag hoe de Luikenaars vervolgens groeiden in de match.

6
BELGA

De gelijkmaker viel dan ook niet hélemaal uit de lucht. Sevila verloor Moussa Djenepo na een voorzet uit het oog, de Malinees profiteerde optimaal. Maar de 1-1 stond niet lang op het bord. Integendeel. Twee minuten later pakte Franco Vazquez uit met een heerlijk afstandsschot. Een beauty. Guillermo Ochoa had geen verhaal.

En de Mexicaanse goalie moest zich meteen na rust andermaal gewonnen geven. Wissam Ben Yedder rondde een mooie aanval af: 3-1. Maar daar bleef het niet bij. Twintig minuten voor affluiten ging Razvan Marin in de fout, Ben Yedder nam het cadeautje in ontvangst: 4-1. Niet veel later legde Banega vanaf de stip de 5-1-eindstand vast. Serieuze blamage voor de Rouches.

6
AFP
6
REUTERS
6
BELGA
6
BELGA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roos Desreveaux

    vorig seizoen eindigde standard zeer sterk en voetbalde naar het evenbeeld van zijn trainer sa pinto, met grinta, wilskracht en chaotisch tegelijkertijd.Nu probeert MPH standard te voetballen zoals hij wil, mooi voetbal,met een systeem,bij standard zijn er veel straatvoetballers en die kunnen dit moeilijk in zich opnemen.Zelf vind ik MPH er ongelukkig uitzien, mager, en geen werkvreugde, hij heeft het zwaar.

  • Dian Jans

    Haal la Pipo maar terug 5-1 die won lig met schandaard !!

Lees meer