5
Photo News
SPA
SPA
1
0
AND
AND

Start in mineur: inspiratieloos Anderlecht gaat de boot in bij Spartak Trnava, storm(pje) raast verder

Anderlecht is zijn Europa League-campagne in mineur gestart. Op het veld van het Slowaakse Spartak Trnava ging het met 1-0 onderuit. De Brusselaars voetbalden tegen de stugge tegenstrever amper kansen bij elkaar en lieten zich tien minuten voor tijd op een corner ringeloren. In de andere wedstrijd in poule D won Dinamo Zagreb ietwat verrassend met 4-1 van Fenerbahce. 

Meer fouten dan passes, zo kun je de eerste helft in een volgepakt én sfeervol Stadión Antona Malatinského het best samenvatten. Allemaal op het conto van Trnava. Bij die overtredingen kwam geen rode prent aan te pas, al kon de referee die na dertien minuten zeker onder de neus van Kadlec hebben geduwd. Die haalde de doorgebroken Amuzu neer, maar Kevin Clancy zag er geen graten in en toverde slechts geel tevoorschijn. 

Was er dan werkelijk niets te beleven voor rust? Toch wel. Dimata had altijd moeten scoren op een perfecte voorzet van diezelfde Amuzu – misschien wel de bedrijvigste Brusselaar. Voorts schoot Musona een metertje naast. Didillon legde een kaartje, Trnava focuste zich vooral op de lijf-aan-lijfduels en kreeg als het op voetballen aankwam werkelijk niets voor mekaar.

5
REUTERS

Creativiteit?

Ook na rust geraakt paars-wit o zo moeilijk aan kansen. Het was wachten tot minuut 64 vooraleer de Slowaakse sluitpost nog eens de daver op het lijf kreeg. Santini kopte evenwel naast. Aan de overzijde kwam ook Didillon met de schrik vrij, een knik ging maar net over. Even later verdween een voorzet van Amuzu op de bovenkant van de dwarsligger. Weinig animo, dus. 

En dan, minuut 79. De domper. Op een prima hoekschop legde Oravec zijn belager Dimata in de luren. De Franse doelman van paars-wit had geen schijn van kans. Anderlecht kreeg nog een klein slotoffensief in elkaar geknutseld, maar Vranjes kopte over én trapte in het zijnet. 1-0 was de eindstand: te passief, het ontbrak de ploeg simpelweg aan creativiteit. 

In de andere wedstrijd in poule D won Dinamo Zagreb ietwat verrassend met 4-1 van Fenerbahce. Donderdag 4 oktober krijgt paars-wit de Kroaten over de vloer. De boeman van vandaag gaat dan op bezoek bij Fenerbahce. 

5
Photo News
5
Photo News
5
BELGA

115 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Van nuffelen Jos

    En Erwin Van Roy, hoeveel keer hebben jullie tussen de palen geschoten?

  • Gaston FOUBERT

    Dirk Van der Weeën, vorig seizoen met 15/18 schreeuwden jullie ook dat het voetbal op niks trok en wilden jullie Leko ook buiten …. kort van geheugen ,niet?

Lees meer