6 Stijn Wuytens scoort voor AZ, dat nu Antwerp treft.
VI Images Stijn Wuytens scoort voor AZ, dat nu Antwerp treft.

Stijn Wuytens scoort voor AZ, dat nu tegen Antwerp speelt - Ook Sels en Dendoncker door

Mats Sels heeft met Straatsburg de play-offronde van de Europa League bereikt ten koste van Lokomotiv Plovdiv. Stijn Wuytens deed hetzelfde met AZ ten koste van Mariupol en wist zelfs te scoren, ook invaller Leander Dendoncker stootte met Wolverhampton door tegen Yerevan.

De heenwedstrijd tegen Plovdiv had Strasbourg al met 0-1 gewonnen, en dus kwamen de Fransen nooit echt in gevaar. Zeker niet omdat Kevin Zohi er donderdag al na minder dan acht minuten 1-0 van maakte.

6 Matz Sels.
Photo News Matz Sels.

Bij Wolverhampton gebeurde het allemaal met nog net een tikkeltje meer overschot. De heenwedstrijd tegen Yerevan was met 0-4 gewonnen, vanavond in de Midlands zorgden Pedro Neto (54'), Morgan Gibbs-White (58') en Ruben Vinagre (64') in een dolle tien minuten voor 3-0. Dankzij een laat doelpunt van Diego Jota (89') werd het opnieuw 4-0. Net voor de doelpunten begonnen te vallen, na 52 minuten, was Dendoncker ingevallen voor Moutinho.

6 Diogo Jota werkt spectaculair binnen voor de Wolves.
Photo News Diogo Jota werkt spectaculair binnen voor de Wolves.

AZ had in de heenwedstrijd bij het Oekraïense Mariupol 0-0 gelijkgespeeld, maar in eigen huis liep het heel wat vlotter. Calvin Stengs (20') en Thomas Ouwejan (44') maakten er 2-0 van, Wuytens (62') zorgde voor een Belgische 3-0, na een owngoal van Yavorsky (90') werd het in het slot nog 4-0. AZ treft in de play-offronde Antwerp. De Great Old speelt eerst uit. Nog aan Nederlandse zijde stoot Feyenoord door na een 1-1 gelijkspel bij Dinamo Tbilisi, nadat de heenwedstrijd op 4-0 was geëindigd. Ook PSV, dat zijn heenwedstrijd met 0-1 won, stoot door na een 0-0 gelijkspel tegen Haugesund.

6 Vlaar feliciteert Wuytens met zijn doelpunt.
VI Images Vlaar feliciteert Wuytens met zijn doelpunt.

Doelman Alex Craninx heeft zich met zijn Noorse club Molde geplaatst voor de play-offronde. In de terugwedstrijd op bezoek bij het Griekse Aris keek Molde na negentig minuten tegen een 3-0-achterstand aan, dezelfde score waarmee ze een week eerder de heenwedstrijd hadden gewonnen. Op het einde van de eerste verlenging scoorde Bolly het verlossende doelpunt voor de Noren, die een ronde verder mogen en daar wacht het Servische Partizan. Aris is uitgeschakeld.

Craninx belandde in Noorwegen na zes jaar bij Real Madrid, gevolgd door passages bij het Nederlandse Sparta en het Spaanse Cartagena. 

6 Alex Craninx.
Photo News Alex Craninx.

Aberdeen, waar Funsu Ojo in de basis begon maar al na twintig minuten zijn tweede gele kaart pakte, ging net als in de heenwedstrijd met 0-2 onderuit tegen het Kroatische Rijeka na doelpunten van Loncar (10') en Colak (32'). De Kroaten treffen in de laatste voorronde AA Gent.

6 Loncar heeft gescoord voor Rijeka.
Photo News Loncar heeft gescoord voor Rijeka.

Frankfurt, een van de grotere ploegen in actie in de derde voorronde, won zuinig met 1-0 van Vaduz uit Liechtenstein. De heenwedstrijd was op 0-5 geëindigd in het voordeel van de Duitsers.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer