photo_news

UEFA brengt goed nieuws: Standard in plaats van KV Mechelen in groepsfase Europa League, AA Gent in tweede voorronde

De UEFA heeft gesproken. Standard krijgt het Europese ticket van KV Mechelen, goed voor een plaats in de groepsfase van de Europa League. Dat betekent dat Antwerp doorschuift naar de derde voorronde, én dat ook AA Gent dit seizoen Europees speelt. De Buffalo’s treden aan in de tweede voorronde. “We zijn opgelucht”, reageert Gent-manager Michel Louwagie. “Voor onszelf en voor het Belgisch voetbal.”

Oef. Het Belgisch voetbal behoudt zijn vijf Europese tickets, iets waar na het definitieve vonnis van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in de matchfixingzaak aan werd getwijfeld. De vrees bestond dat België het ticket van KV Mechelen zou moeten inleveren, en dat de UEFA geen vervanger zou aanduiden. Zo zou AA Gent, als vijfde geëindigd in play-off 1, van Europees voetbal verstoken blijven.

Niét dus. De UEFA besliste vandaag dat Standard de plaats van KV Mechelen inneemt in de groepsfase van de Europa League. De Rouches moeten daardoor niet langer aantreden in de derde voorronde. Antwerp van zijn kant moest in principe volgende week al Europees debuteren in de tweede voorronde tegen het Roemeense Viitorul Constanta. De Great Old krijgt nu het ticket van Standard in de derde voorronde.

AA Gent zat lange tijd in de wachtkamer, maar zal nu toch Europees voetbal spelen dit seizoen. Voor de Buffalo’s is het wel kort dag. Volgende week donderdag komt Viitorul Constanta, het team van de Roemeense legende Gheorghe Hagi, al op bezoek in de Ghelamco Arena. Een week later vindt de terugmatch in Roemenië plaats. Voor AA Gent is het een hernieuwd weerzien met Viitorul. Drie jaar geleden kruisten de Gentenaars in de derde voorronde van de Europa League de degens met de Roemenen. Thuis werd het 5-0, in de return bleef het 0-0. De Europese campagne van AA Gent zou dat jaar pas eindigen in de achtste finales tegen RC Genk, nadat het een ronde voordien Tottenham op sensationele wijze had uitgeschakeld.

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Faes

    Als je die beelden van de wedstrijden terug ziet Waasland Beveren - KVM en hoe Roefs er er een stuk of 6 uit houdt, terwijl op dat moment een onmondig Eupen nog altijd 0-0 staat tegen Moeskroen... en toch ineens 4x in een tiental minuten kan scoren.. dan hadden ze toch ook eens een ietske pietske beter naar die andere wedstrijd kunnen kijken... Dan had bijna de helft van 1b in 1e klasse gestaan vandaag... operatie "propere handen" ? "smerige voeten" lijkt me juister..

  • Meert Dominique

    De toekomst lacht K.V. toe. En als het nog zou tegenvallen kunnen ze altijd matchfixing proberen. Het is toch zonder gevolg voor KV en de supporters.

Lees meer