4
BELGA

Wissel van Hanni zorgt voor beroering bij Jan Mulder: "Wat was daar aan de hand?"

Wat als Weiler Hanni niet naar de kant had gehaald? Die vraag stelde iedereen zich na afloop. Ook onze huiscolumnist, Jan Mulder. "Geblesseerd? Ik ben ook niet kierewiet. Ik zag niets aan hem tijdens de wedstrijd."

We schrijven de datum met sierletters in ons dagboek: donderdag, 20 april 2017. Anderlecht heeft een geweldige wedstrijd op Old Trafford gespeeld. Ik had de ploeg na de welverdiende verlenging een strafschoppenserie gegund, met een onverdiende winnende treffer door een blunder van keeper Romero, maar het mocht niet zo zijn. En eerlijk is eerlijk: United begon, naarmate de verlenging vorderde, steeds zwaarder op de verdediging van Anderlecht te wegen.

Hanni, Dendoncker, Tielemans en Kara verkeren nu in de zekerheid dat ze het hoge niveau van een topclub uit de Premier League aan kunnen. Ik heb mijn ogen uitgekeken op ze. En de supporters van Man United ook: ik heb zelden meegemaakt dat een tegenstander na afloop door het thuispubliek massaal werd toegejuicht.

De besten waren de fans van Anderlecht. Een kwartier na het eindsignaal gingen Eddy Merckx een Paul Van Himst naar het uitvak om ze te bedanken. Tranen in mijn ogen. Clubliefde pur sang.

Anderlecht werd uitgeschakeld, maar niemand die verdrietig was, op deze meeslepende, memorabele avond waarop de club reclame maakte voor het Belgisch voetbal.

4
Koen Van Buggenhout

Kort na de wedstrijd had onze huiscolumnist zich ook al vragen gesteld bij de wisselpolitiek van Rene Weiler. Na 65 minuten voerde de trainer een dubbele wissel door: Chipciu en Hanni mochten naar de kant voor Bruno en Stanciu. Vooral die laatste ingreep deed de wenkbrauwen fronsen. Hanni zorgde immers voor de gelijkmaker en was de draaischijf bij Anderlecht op Old Trafford. "Ik zou willen weten wat daar aan de hand was", stak Mulder na afloop van wal voor de camera van Sporza. "Is hij geblesseerd? Die indruk kreeg ik toch niet. Ik heb niets aan hem gemerkt tijdens de wedstrijd. Ik ben ook niet kierewiet. Het is een behoorlijke ingreep om hem in dat schitterend spelend Anderlecht naar de kant te halen. Om kampioen te spelen? Ja, maar vandaag had je hem ook nodig in een legendarische wedstrijd."

"Ach, ik zit nog wat in de emotie van na de match. Anderlecht heeft zich geweldig geweerd, maar op een gegeven moment was het over. Paars-wit mag echt trots zijn. Hier moet je mentale kracht uit putten. Ik heb Weiler bewonderd, hij bleef de hele tijd rustig. Dat in tegenstelling tot zijn collega aan de overkant. Man man, wat was dat een circus van Mourinho. Dat hij na de wedstrijd de fans van Anderlecht gaat groeten, is mooi. Al vraag ik me toch af of hij dat zou gedaan hebben, mocht Anderlecht nog gescoord hebben in het slot."

"Anderlecht heb ik zelden buitenshuis zo sterk zien spelen. Ik weet niet hoe ik het moet omschrijven. Iets tussen knap en magistraal. 'Knapistraal'."

Hanni: "Ik kon nog doorgaan"

"We hebben een goede match gespeeld. Vooral onze eerste helft was zeer goed. We probeerden de bal in de ploeg te houden en dat is ons redelijk goed gelukt. We slaagden erin om mentaal overeind te blijven door te scoren. Voor mij was het zeer speciaal om te scoren in zo'n belangrijke wedstrijd, in zo'n stadion en tegen zo'n grote tegenstander. We kunnen alleen maar trots zijn op wat we gepresteerd hebben, maar nu moet de focus naar de match van zondag. Daarom ben ik ook gewisseld. De trainer had vooraf gezegd dat hij een aantal wissels zou doorvoeren, zodat iedereen fris zou zijn voor zondag. Ik voelde me fysiek nog goed en kon nog doorgaan, maar ik begrijp dat de match tegen Brugge ook belangrijk is."

4
BELGA
4
BELGA

13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Marlies Schoefs

    Hanni is gekwetst en speelt waarschijnlijk zondag niet

  • Georges Vande Velde

    Fellaini een simpelaar als ge daar Dendocker en Tiemans tegenover zet. Wat is dat engels voetbal waart? Overdreven transferbedragen maar voetbal beter dan bij ons ? Neen men verkoopt het beter!!