10
AFP

Chileense sterspeler Vidal weer vrij na dronken crash en scheldpartij

Arturo Vidal is alweer op vrije voeten nadat hij gisteren werd aangehouden toen hij in dronken toestand een verkeersongeval veroorzaakt had. Bovendien wacht de 28-jarige middenvelder van Juventus ook geen sportieve sanctie, waardoor hij zich snel opnieuw bij de Chileense selectie zal kunnen voegen. Vidal liet zich na het ongeval trouwens van zijn minste fraaie kant zien toen hij een agent trakteerde op een ordinaire scheldpartij.

De rechter besliste wel om het rijbewijs van de 28-jarige middenvelder in te trekken. Bovendien moet hij maandelijks een bezoek brengen aan Chileense consulaat in Milaan om de situatie te evalueren.

Geen sportieve sanctie
Vidal is momenteel in zijn thuisland om er deel te nemen aan de Copa América. De Chileense bondscoach Jorge Sampaoli gaf al aan dat hij niet van plan is om zijn sterspeler een sportieve sanctie op te leggen.

Potje schelden
De arrestatie van de sterkhouder van 'La Roja' verliep trouwens niet zonder slag of stoot, Vidal schold de agent die hem in de boeien sloeg de huid vol. "Je hebt het verpest, meneer", zo dreigde hij. En nog: "Handboei mij gerust, maar denk eraan dat je gans Chili op je dak gaat krijgen. Maak het niet erger dan het al is."

Chili, dat momenteel aan de leiding staat in groep A, neemt het vrijdag in de laatste groepswedstrijd nog op tegen Bolivië.

10
AFP
10
REUTERS
10
AFP
10
REUTERS
10
AFP
10
EPA
10
AFP
10
AFP
10
AFP

Lees meer