AFP

Cristiano Ronaldo voert 23-koppige Portugese selectie aan

De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft zijn 23-koppige selectie bekendgemaakt voor het EK voetbal dat komende maand in Frankrijk (10 juni-10 juli) op gang wordt getrokken.

Portugal rekent op zijn kapitein Cristiano Ronaldo om minstens even goed te doen als vier jaar geleden, toen de "Selecao das Quinas" de halve finales bereikte. De opvallendste naam in de selectie is de 18-jarige Renato Sanches, die volgend seizoen de kleuren van Bayern München verdedigt. De talentrijke middenvelder van Benfica krijgt de voorkeur op de ervaren Tiago, die door blessureleed amper aan spelen toekwam op het middenveld van Atletico Madrid. Ook Bernardo Silva ontbreekt in de selectie van Santos. De middenvelder van AS Monaco liep een lichte dijblessure op en is onzeker voor het EK.

Op het EK is Portugal ingedeeld in groep F met Oostenrijk, Hongarije en IJsland. In de voorbereiding werken Ronaldo en co nog drie oefenwedstrijden af tegen Noorwegen (29 mei), Engeland (2 juni) en Estland (8 juni).

Op 31 mei moeten de EK-landen hun definitieve selectie bij de Europese Voetbalbond UEFA neerleggen.

Selectie (23):

Doelmannen (3): Rui Patricio (Sporting), Anthony Lopes (Olympique Lyon/Fra), Eduardo (Dinamo Zagreb/Kro)

Verdedigers (8): Vieirinha (Wolfsburg/Dui), Cedric (Southampton/GBr), Pepe (Real Madrid/Spa), Ricardo Carvalho (AS Monaco/Fra), Bruno Alves (Fenerbahce/Tur), José Fonte (Southampton/GBr), Eliseu (Benfica), Raphael Guerreiro (Lorient/Fra)

Middenvelders (7): William Carvalho (Sporting), Danilo Pereira (FC Porto), Joao Moutinho (AS Monaco/Fra), Renato Sanches (Benfica), Adrien Silva (Sporting), André Gomes (FC Valencia/Spa), Joao Mario (Sporting)

Aanvallers (5): Rafa Silva (Sporting Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas/Tur), Nani (Fenerbahce/Tur), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Spa), Eder (Lille/Fra)

Lees meer