Degryse: “Batshuayi naar Anderlecht? Waarom niet”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Opnieuw geen speelminuten voor Michy Batshuayi gisteren in de Europese Supercup. De Rode Duivel (25) bleef ook in de verlengingen aan de bank gekluisterd, in een duel dat Chelsea na strafschoppen zou verliezen van Liverpool. Het is duidelijk dat ook coach Frank Lampard weinig geloof heeft in Batshuayi. Een vertrek voor het einde van de zomermercato is een optie en volgens de geruchten zou Anderlecht interesse tonen. Onze analist Marc Degryse ziet wel graten in dat verhaal (zie hierboven).

Batshuayi is echter zo goed als onbetaalbaar voor paars-wit. Crystal Palace betaalde vorig seizoen een huursom van 1,2 miljoen euro voor vijf maanden, plus zijn volledige salaris van 130.000 euro bruto per week. Voor een seizoen komt dat neer op 3 miljoen euro huur, plus minstens 5 miljoen euro aan salaris - zonder enige optie tot aankoop. Bij een definitieve transfer wil Chelsea minstens 40 miljoen. 

Daarnaast is Batshuayi, ondanks zijn status als derde spits, voorlopig niet geneigd te vertrekken bij Chelsea. In de omgeving van ‘Batsman’ valt te horen dat hij nog altijd wil strijden voor zijn plaats. Lampard zegt dat hij selecteert op basis van trainingsijver. Zou Batshuayi een tandje bij moeten steken? Omdat geen van de aanvallers (Tammy Abraham of Olivier Giroud) tot nu toe overtuigde blijft hij hopen op een eerlijke kans. Bovendien is Chelsea op dit moment niet zinnens om hem van de hand te doen. Afwachten wat er eind augustus nog gebeurt.

2 Michy Batshuayi.
Photo News Michy Batshuayi.
2
rv