2
photo_news

Ex-bondscoach Robert Waseige opgenomen in het ziekenhuis van Luik

Voormalig bondscoach Robert Waseige ligt sinds vorige week donderdag in het ziekenhuis Citadelle in Luik. De 79-jarige Waseige kampt volgens de Franstalige media met hart- en nierproblemen en moet er nog enkele dagen ter observatie blijven. Enkel zijn vrouw en kinderen mogen de ex-bondscoach bezoeken.

De Luikse coach sukkelt al een tijdje met zijn gezondheid. Waseige, tussen 1999 en 2002 bondscoach van de Rode Duivels, werd in 2001 al eens geopereerd aan het hart. Sindsdien moest hij regelmatig op controle in het ziekenhuis. Zo’n standaardonderzoek bracht complicaties aan het licht en na verder onderzoek is besloten dat Waseige best wat langer in het ziekenhuis blijft.

Waseige was een verdienstelijk verdediger bij RFC Luik en Racing White. Nadien ging de Luikenaar als coach aan de slag bij Winterslag. Hij stond ook aan het roer bij Standard, Lokeren, RFC Luik, Charleroi, het Portugese Sporting Lissabon en FC Brussels. Tussendoor was Waseige bondscoach van België en Algerije. De man werd drie keer verkozen tot trainer van het jaar en won één keer de Beker van België, in 1990 met Lokeren.

2
PHOTONEWS 2012

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Thijs

    Veel sterkte Waseige je bent een klasse bak heb veel aan jou gehad in Luik groetjes Thijs Geert

  • Philomena Vanderweyen

    Spoedig herstel Roger.

Lees meer