EPA

Fabio Capello blijft aan het roer bij Rusland

De Italiaan Fabio Capello blijft coach van de Russische nationale ploeg, ondanks de slechte resultaten van de voorbije maanden. Dat maakte de Russische Voetbalbond (RFU) vandaag bekend.

"Capello is dus niet ontslagen. Alle betalingen aan hem en zijn team zijn intussen uitgevoerd", verklaarde bondsvoorzitter Nikita Simonyan. "Over twee weken praten we verder met Capello over zijn toekomst bij onze nationale ploeg. Het is belangrijk dat we alle problemen van de baan krijgen."

Onder vuur
De 69-jarige Capello ligt zwaar onder vuur in Rusland. Na de vroegtijdige uitschakeling vorig jaar in de groepsfase op het WK in Brazilië - Rusland verloor toen onder meer van België - hebben de Russen het in EK-kwalificatiegroep G bijzonder lastig. Na zes speeldagen staan ze met acht punten pas op de derde plaats, op vier punten van nummer twee Zweden. Oostenrijk is autoritair leider in de groep met zestien punten. Onlangs gingen de Oostenrijkers met 0-1 winnen op bezoek bij Rusland.

Riante loon
Capello is sinds juli 2012 in Rusland aan de slag. Hij krijgt het er niet alleen wegens de slechte resultaten hard te verduren, ook zijn riante loon vormt steeds meer een struikelblok. Bovendien ondervond de Russische bond het afgelopen seizoen steeds meer problemen om het loon van de Italiaan uit te betalen. Zo moest miljardair Alisher Usmanov onlangs 4,92 miljoen euro toestoppen om achterstallig loon aan Capello uit te betalen.

Lees meer