3
Photo News

Football Talk. VAR al vanaf kwartfinales raadpleegbaar in Croky Cup - Frankrijk houdt Deschamps langer aan boord

VAR al vanaf kwartfinales raadpleegbaar in Croky Cup

Er zal volgende week een videoref kunnen tussenkomen in de vier kwartfinales van de Beker van België. Dat is een ronde vroeger dan aanvankelijk voorzien, zo meldde de Pro League.

De intrede van de VAR in de kwartfinales komt er op vraag van de Pro League. Het Professional Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stemde in met het verzoek. In principe zou de videoref pas in de halve finales en finale van de Croky Cup tussenkomen, maar nu dus ook al een ronde vroeger.

“De VAR verzekert ons dat de scheidsrechter beroep kan doen op de technische hulpmiddelen bij zijn beslissingen. Gezien de sportieve belangen in deze fase van het bekertornooi is de aanwezigheid van de VAR daarom voor ons onontbeerlijk. De Pro League is dan ook erg tevreden dat het referee departement van de KBVB akkoord ging met onze vraag”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League.

De eerste kwartfinale wordt dinsdag 17 december aan de Gaverbeek gespeeld tussen Zulte Waregem en Charleroi. Een dag later zakt KV Kortrijk af naar Union SG, de laatste overgebleven 1B-club. Standard ontvangt woensdagavond ook nog Antwerp. Donderdag 19 december staat de clash tussen Anderlecht en Club Brugge geprogrammeerd in het Astridpark.

Deschamps verlengt contract bij wereldkampioen Frankrijk tot na WK 2022

Didier Deschamps heeft zijn contract als bondscoach bij Frankrijk verlengd tot na het WK van 2022 in Qatar, zo vernam nieuwsagentschap AFP uit goede bron.

De 51-jarige Deschamps is al sinds de zomer van 2012 bondscoach van zijn land. Het grootste succes werd vorig jaar geboekt, toen Les Bleus de wereldtitel veroverden in Rusland. In de halve finales hadden ze België in Sint-Petersburg met het kleinste verschil uitgeschakeld. Ook komend jaar op EURO 2020 zal Frankrijk het te kloppen land zijn. Als ze daar de Europese titel pakken, doet Deschamps even goed als tijdens zijn spelerscarrière. Destijds werd hij met Frankrijk in 1998 wereldkampioen en twee jaar later Europees kampioen op EURO 2000 in België en Nederland. Op het vorige EK van 2016 werden ze voor eigen publiek verliezend finalist, na een nipte nederlaag tegen Frankrijk.

De vorige overeenkomst van Deschamps bij de Franse federatie (FFF) zou na EURO 2020 aflopen. Volgens AFP zal de contractverlenging straks tijdens een persconferentie reeds bevestigd worden door Deschamps zelf en bondsvoorzitter Noël Le Graët. Het vertrouwen tussen beide partijen is groot. Over enkele maanden gaat Deschamps alvast Michel Hidalgo voorbij als langst dienende bondscoach van Frankrijk. Hidalgo was de ‘sélectionneur’ tussen januari 1976 en juni 1984.

3 Didier Deschamps.
AFP Didier Deschamps.

AZ kan rekenen op thuispubliek voor topper tegen Ajax

De topper tussen AZ en Ajax op de zeventiende speeldag in de Eredivisie kan komende zondag met publiek in het stadion van de Alkmaarse club worden gespeeld. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag aan de directie van AZ laten weten.

"Het voetbal zo snel mogelijk terug in de stad in een veilig stadion was vanaf het begin het uitgangspunt. De club moet nog een aantal werkzaamheden verrichten, maar we zijn erg blij dat het gaat lukken en AZ de topper tegen Ajax in een vol stadion kan spelen", meldt het college.

Een deel van het dak van het stadion van AZ stortte in augustus in, waardoor de Alkmaarse club de thuiswedstrijden de afgelopen maanden elders afwerkte. Zo moest de club onder meer in de voorrondes van de Europa League tegen Antwerp uitwijken naar het stadion van FC Twente in Enschede. Tegen Mariupol had AZ een ronde eerder in Den Haag gespeeld, maar de plaatselijke burgemeester zag de komst van The Great Old niet zitten, waarna AZ met Enschede als oplossing kwam. Daar waren de Antwerp-fans op bevel van de burgemeester niet welkom. 

3 Een deel van het dak van het stadion van AZ stortte in augustus in.
ANP Een deel van het dak van het stadion van AZ stortte in augustus in.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer