4 Gareth Bale zag de lol van de vlag wel in.
@sgorio Gareth Bale zag de lol van de vlag wel in.

Geen al te slimme zet van Bale, Welshman laat zich fotograferen met opmerkelijke vlag: “Wales. Golf. Madrid. In die volgorde.”

Heeft Gareth Bale zich nu écht onmogelijk gemaakt bij Real Madrid? De sterspeler van Wales vierde gisteren de EK-kwalificatie met zijn land na een overwinning tegen Hongarije. In het feestgedruis liet hij zich opmerken met een opvallende vlag. 

“Wales. Golf. Madrid. In die volgorde.” Neen, het was wellicht niet Bales eigen idee om zich achter de opmerkelijke vlag te scharen. De aangepaste drapeau van Wales dook tijdens de match tegen Hongarije (2-0-winst) op in de tribunes van het Millennium Stadium in Cardiff. 

Toen de spelers hun kwalificatie voor het EK vierden moet het stuk textiel vanuit de tribunes op het veld zijn beland. Enkele spelers pikten de vlag op en gingen er prompt mee aan de haal in hun viering. De lol was helemaal compleet toen ze Bale zowaar achter de vlag konden krijgen. 

Moet je natuurlijk niet doen als je al onder vuur ligt bij je ploeg. In die zin was dit geen al te beste zet. Bale wil al geruime tijd vertrekken bij Real Madrid, maar een miljoenentransfer naar China sprong af deze zomer. Bovendien kreeg de Welshman ook bakken kritiek over zich heen toen hij zich al golfend liet fotograferen tijdens een wedstrijd van Real Madrid waarvoor hij niet geselecteerd was.

Spaanse pers

Bale is helemaal niet onbesproken bij Real en bij uitbreiding in de Spaanse pers. De Welshman leek afgelopen zomer uit de Spaanse hoofdstad te vertrekken, maar bleef finaal toch. In Madrid slikt hij ook geregeld kritiek. Pedja Mijatovic, in het verleden speler en technisch directeur bij de Spaanse grootmacht, stelde vorige maand nog dat voor Bale Real pas op de derde plaats komt, na de nationale ploeg en golf.

Volgens de Spaanse pers is de boodschap op de vlag een verwijzing van Bale naar de woorden van Mijatovic. De Welshman krijgt er dan ook flink van langs in sportkrant Marca. “Dit is de zoveelste polemiek met Bale in een hoofdrol”, klinkt het. “De relatie tussen speler en club is helemaal verstoord. Een vertrek in de winter lijkt onvermijdelijk.”

“Bale lacht met deze vlag Real uit”, schrijft ook AS. “De fans van Real gaan dit niet op prijs stellen.”

4
Action Images via Reuters
4
REUTERS
4
AFP

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marc germeau

    Ok als je dat tegen vrienden vertelt op café. Maar dit is een uitdrukkelijke statement voor heel Europa via geschrift op een spandoek. Een duidelijke sneer naar Real, dat je vet contract + premies correct uitbetaalt. Waarom vertrekt hij niet gewoon? O ja, te mooi contract bij Real, juist. Ik heb echt niets met Real, en ik vind Bale een uitmuntende speler, maar dit kan niet.

  • Dave Janssens

    "Geen al te slimme zet van Bale" Verklaar u nader, schoothond.

Lees meer