7
Photo News

Herbeleef TT met nieuwe bestemming floptransfer Anderlecht en medische keuring Praet

Het transfergeweld is weer in alle hevigheid losgebarsten. Alle clubs willen zich versterken om met een uitgekiende selectie aan de start te verschijnen van het nieuwe voetbaljaar. Ook vandaag krijgt u opnieuw een flinke dosis 'TransferTalk', de rubriek waarin we al het nieuws volgen, van geruchten tot concrete deals. En alles daar tussenin. Arsenal leent overbodig

Dante ruilt Wolfsburg voor Nice

De Braziliaanse verdediger Dante verlaat het Duitse Wolfsburg voor het Franse Nice. Dat maakten beide clubs vandaag bekend, zonder de duur van het contract of een transfersom te noemen.

Voor de 32-jarige Dante, dertien keer international, wordt het het tweede avontuur in Frankrijk. Van 2004 tot 2006 speelde hij voor Rijsel. Nadien verdedigde hij in ons land de kleuren van Charleroi (2006-2007) en Standard (2007-januari 2009), waarmee hij in 2008 kampioen werd. In Duitsland was hij bij Möchengladbach (januari 2009-2012) en Bayern München (2012-2015) aan de slag, voor hij in augustus 2015 een contract voor drie jaar bij Wolfsburg tekende.

In Nice ziet Dante Lucien Favre terug. Die had hij in 2011 en 2012 al als trainer bij Mönchengladbach. Woensdag wordt Dante officieel voorgesteld.

Marko Marin verlaat Chelsea na vier jaar (en 143 PL-minuten)

Marko Marin kent u ongetwijfeld nog. De zogenaamde 'Duitse Messi' liep tussen januari 2015 en juni 2015 rond in het Astridpark in een poging om Anderlecht een nieuw elan te bezorgen. Maar daar sloeg de ondertussen al 27-jarige Duitser niet meteen in. Diezelfde Marin trekt nu eindelijk de deur van Stamford Bridge achter zich dicht. 'The Blues' plukten de aanvallende middenvelder op zijn hoogtepunt weg bij Wolfsburg, maar kwam uiteindelijk slechts 143 minuten in de Premier League in actie. Na uitleenbeurten bij Sevilla, Fiorentina, Anderlecht en Trabzonspor heeft Marin nu dan toch een definitieve transfer beet. Het is het Griekse Olympiakos dat hem binnenhaalt.

7
BELGA

Griekse verdediger voor KVK
KV Kortrijk heeft zich met de Griekse verdediger Dimitris Goutas versterkt. De 22-jarige jeugdinternational wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Olympiakos Piraeus. Olympiakos nam Goutas in juii 2015 over van Xhanti, in januari werd hij alweer aan Xhanti uitgeleend.

De Jong terug in Nederland
De Nederlander Siem de Jong keert bij PSV terug in de Nederlandse competitie. De Eindhovenaren huren de oud-Ajacied van het Engelse Newcastle United. De 27-jarige De Jong gaat bij PSV samen voetballen met zijn broer Luuk. De Jong verhuisde in de zomer van 2014 van Ajax naar Newcastle United, waar hij de voorbije maanden ploegmaat was van voormalig AA Gent-doelman Matz Sels. Door blessureleed speelde hij niet vaak bij de club. Na de degradatie kwam hij niet echt meer voor in de plannen van coach Rafael Benitez.

7 Siem de Jong, hier naast Aleksandar Mitrovic
Photo News Siem de Jong, hier naast Aleksandar Mitrovic

Doelman De Vriendt weg bij Zulte Waregem
Yanni De Vriendt (19) sluit zich op amateurbasis aan bij FC Eindhoven. De Belgische doelman komt over van Zulte Waregem, waar hij geen toekomst meer had. De Vriendt speelde in de jeugdopleiding van RSC Anderlecht en Beerschot. Vervolgens vertrok hij naar Zulte Waregem.

De Ridder voorgesteld
In de nieuwe perszaal van het Daknamstadion van eersteklasser Lokeren werd maandagnamiddag Steve De Ridder voorgesteld. De 29-jarige aanvallende middenvelder ondertekende er een contract voor vier seizoenen. De Ridder is een jeugdproduct van de Waaslandse club, waar hij van 1997 tot 2003 de jeugdreeksen doorliep. De middenvelder speelde daarna bij AA Gent, Eendracht Aalst, VW Hamme, Southampton, FC Utrecht, Kopenhagen en Zulte Waregem.

7
BELGA

Praet gekeurd
Dennis Praet (22) keerde gisteravond laat terug uit Rome, waar hij in de loop van de dag zijn medische en fysieke keuring onderging in een gespecialiseerd laboratorium. Praet en zijn familie werden daarna door Sampdoriavoorzitter Massimo Ferrero uitgenodigd voor een etentje. Vandaag moet Praet in België nog allerlei zaken regelen, maar dinsdagochtend vliegt hij naar Genua, waar hij zijn handtekening zal zetten onder een contract voor vier jaar. De Gouden Schoen van 2014 zal morgen of woensdag voorgesteld worden aan de Italiaanse pers. Bedoeling is dat hij zo snel mogelijk meetraint. In principe maakt Praet volgende week zondag zijn debuut voor Sampdoria, in de thuismatch tegen Atalanta Bergamo.

Tussen Anderlecht en Sampdoria is de transfer helemaal beklonken. Voorzitter Ferrero is bijzonder opgezet met de komst van onze landgenoot. "Praet is een geschenk aan de fans en de coach", verklaarde Ferrero tegenover de onlinekrant 'Secolo XIX'. "Praet is in heel Europa gekend als een topspeler. Hij komt naar Sampdoria door een grote inspanning, maar ik doe het uit liefde voor de club. Het is het bewijs dat ik wil investeren."

7
Photo News

Doorbraak Conte?
De kans dat Ibrahima Conte (25) Anderlecht deze week verlaat, is groot. De Guineeër staat in de belangstelling van enkele Belgische eersteklassers. Vooral STVV toont stevige interesse voor de aanvaller, die zich de voorbije twee jaar niet kon doorzetten bij Anderlecht. Verwacht wordt dat er deze week een doorbraak komt rond Conte.

7
Photo News

Geen Juanma, dan maar Schwartz?
Waasland-Beveren had voor de wedstrijd graag zijn nieuwe spits Juanma Delgado voorgesteld aan de thuissupporters. Zo ver kwam het echter niet. "In laatste instantie hebben wij geen persoonlijk akkoord met de speler kunnen bereiken", vertelt sportief verantwoordelijke Danny De Maesschalck ons. Geen man overboord voor Waasland-Beveren, dat van plan B nu plan A maakt: Ronnie Schwartz, die in de weegschaal lag met Juanma, arriveert vandaag op de Freethiel. Als de medische en fysieke testen van deze 26-jarige Deense spits (transfervrij, voorbije twee seizoenen door het Franse Guingamp uitgeleend aan Brøndby en Esbjerg) goed zijn, tekent hij een contract.

Essikal naar Moeskroen?
Wordt Karim Essikal (20) de nieuwe middenvelder van Moeskroen? De kans bestaat. Moeskroen heeft concrete interesse voor de youngster van Zulte Waregem. Vorig seizoen ontpopte Essikal zich tot de revelatie bij Essevee, maar na een onvrijwillige kopstoot van Anderlecht-verdediger Kara Mbodj moest hij de play-offs geblesseerd missen. Dit seizoen zat hij vier keer op de bank en komt hij niet meteen in aanmerking voor een basisplek. Daarom is Essevee bereid hem tijdelijk te laten gaan. Het wil zijn ontwikkeling niet afremmen.

7
Photo News

Lees meer