Jonge Red Flames in laatste kwalificatieronde tegen Spanje, Hongarije en Rusland

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg bij de min 19-jarigen botst in zijn tweede en laatste kwalificatieronde voor het EK U19 van 2017 op Spanje, Hongarije en Rusland. Dat is het resultaat van de loting in het Zwitserse Nyon.

De jonge Red Flames plaatsten zich enkele weken geleden na drie opeenvolgende zeges in de eerste kwalificatieronde voor de eliteronde, het tweede en laatste deel van de kwalificaties. Ze klopten Litouwen (9-0), Wit-Rusland (3-1) en Oostenrijk (1-2) en kwamen zo een stap dichter bij het EK van 2017 in Noord-Ierland.

In de eliteronde heten de tegenstanders Spanje, Hongarije en Rusland, de wedstrijden worden tussen 26 en 31 mei 2017 in Hongarije afgewerkt. De zes groepswinnaars en de beste tweede plaatsen zich samen met gastheer Noord-Ierland voor het EK met acht landen (8-20 augustus).

België nam tot nu toe drie keer deel aan het EK voor min 19-jarigen bij de vrouwen. De laatste deelname dateert van het EK 2014 in Noorwegen. Vrijdag werd overigens ook meteen geloot voor de eerste kwalificatieronde van het EK 2018 in Zwitserland en daarin werden de Belgische meisjes aan Oostenrijk, Kroatië en Macedonië gekoppeld. De duels worden tussen 17 en 23 oktober in Oostenrijk afgewerkt, de top twee mag naar de tweede en laatste voorronde.

Nog vrijdag werd ook geloot voor de eliteronde van het EK onder 17 jaar van 2017 in Tsjechië. België werd in groep vijf ondergebracht en speelt tussen 24 en 29 maart in Frankrijk tegen de Fransen, Griekenland en Rusland. De zes groepswinnaars en de beste runner-up van de eliterondes plaatsen zich voor het EK, dat Tsjechië organiseert van 2 tot 14 mei 2017. Voor de eerste voorronde van het EK U17 van 2018 in Litouwen botst België op Servië, Wit-Rusland en Macedonië.

Lees meer