3 Op het WK van 2014 beet Suarez Chiellini in de schouder.
rv/REUTERS Op het WK van 2014 beet Suarez Chiellini in de schouder.

Luis Suárez beet al drie spelers tijdens een match, ‘slachtoffer’ Chiellini: “Ik bewonder hem”

Otman Bakkal, Branislav Ivanovic en Giorgio Chiellini hebben iets gemeen. Alle drie weten ze hoe het voelt om gebeten te worden door Luis Suárez. Zijn bijtgedrag leverde de Uruguayaanse topspits al lange schorsingen en bakken kritiek op. Maar niet van één zijn ‘slachtoffers’. “Ik bewonder zijn gif”, geeft Chiellini toe.

We keren terug naar de zomer van 2014. In de groepsfase van het WK in Brazilië nemen Italië en Uruguay het tegen elkaar op. De Zuid-Amerikanen winnen de partij met 0-1 na een doelpunt van Diego Godin en het toernooi van de Squadra zit er al op. Maar achteraf gaat vooral Luis Suárez over de tongen. Tijdens de match had de spits zijn tanden in de schouder van Chiellini gezet. De beenharde Italiaanse verdediger schreeuwde moord en brand, maar Suárez ontsnapte aan rood. In die tijd was er van de videoref nog geen sprake. Later werd de aanvaller wel nog voor vier maanden geschorst, waardoor FC Barcelona een tijdlang niet kon rekenen op zijn aanwinst.

3 Luis Suárez.
REUTERS Luis Suárez.

In zijn autobiografie, die al het nodige stof deed opwaaien, komt Chiellini terug op het veelbesproken incident. En de ervaren rot is opvallend mild voor Suárez. “Er was die dag eigenlijk niets speciaals gebeurd”, doet Chiellini, die sinds 2005 voor Juventus speelt en meer dan honderd caps voor Italië telt, zijn verhaal in het boek. “Ik moest Edinson Cavani dekken, maar plots merkte ik dat Suárez me in mijn schouder had gebeten.”

Ik ben ook een boef op het veld en daar ben ik fier op

Giorgio Chiellini

Een schadelijke actie, maar Chiellini neemt de Uruguayaan opvallend genoeg niets kwalijk. “Het is zijn manier om met directe confrontaties om te gaan. En om eerlijk te zijn: het is ook mijn manier. Luis en ik zijn wat dat betreft een beetje hetzelfde. Ik bewonder zijn gif, als hij dat niet had zou hij maar een normale spits zijn.”

Uiteraard had Suárez al snel spijt van zijn actie. Volgens Chiellini kreeg hij niet lang na de match een telefoontje van de spits. “Maar excuses waren niet nodig”, zegt hij nog. “Ik ben ook een boef op het veld en daar ben ik fier op. Boosaardigheid hoort bij voetbal, dus ik noem wat hij deed niet ongepast. Je moet wél slim zijn en daar heb ik Suárez juist altijd voor bewonderd.”

3 Chiellini toont waar Suárez hem beet.
AP Chiellini toont waar Suárez hem beet.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

“Mario verdiende een klap in zijn gezicht”: Chiellini haalt uit naar ex-ploegmaats Balotelli en Felipe Melo, die meteen fors reageren

Wie slaat zijn slag? Deze sterren zijn deze zomer ‘gratis’ op te halen

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • LUC DUTS

    Voetbal een feest zeker?Maar eigenlijk zouden ze deze een levenslange schorsing moeten opleggen!!

  • Joris Claes

    Als die voorbeelden moeten zijn voor jeugdvoetballertjes. Gaat dat nog iets geven. Heb topvoetbal al jaren de rug toegekeerd. Het zijn gwn overbetaalde kinderen, die wenen als het niet naar hun zin is.

Lees meer