4 Marca verwelkomt Hazard.
RV Marca verwelkomt Hazard.

Ook Spanje verwelkomt Hazard, maar wat met zijn rugnummer?

Ook in Spanje zijn ze er eindelijk achter: de deal is rond. Eden Hazard gaat voor meer dan 100 miljoen euro naar Real Madrid. Huiskrant ‘Marca’ verwelkomt Hazard met een grote cover: “Welkom in de club van 100". 

Bij Marca holden ze gisteren dag heel de dag achter de feiten aan, maar ook zij zien nu een einde komen aan de soap tussen Eden Hazard en Real Madrid. Volgens Marca wil Real de transfer één van de komende uren officieel bekendmaken. De cover van de Spaanse krant ontvangt Hazard alvast met de nodige égards: “Welkom in de club van 100".

Marca weet - zoals in onze krant al werd geschreven - ook dat Hazard niet voor 11 juni zal voorgesteld worden bij de ‘Koninklijke’. Eerst wachten er nog twee EK-kwalificatieduels met de Rode Duivels. De officiële voorstelling is voor nadien. Real maakt nu al werk van dat moment. In de Spaanse hoofdstad willen ze onze landgenoot aan het grote publiek tonen in de nieuwe truitjes van de club.

Met welk rugnummer dat zal zijn, is ook nog een vraagteken. Hazard speelt bij Chelsea en de Rode Duivels met rugnummer tien. Bij Real is dat nummer weggelegd voor Gouden Bal Luka Modric. Ook andere cijfers zijn bezet. Enkel nummer 16 is op dit moment vrij. Het nummer 7 hoort Mariano Diaz toe, 11 is voor Gareth Bale of Vinicius Jr. komend seizoen. De 17 is voor Lucas Vazquez. Mogelijk wordt wel aan één van die spelers gevraagd om zijn nummer af te staan aan Hazard.

4
AS

AS trekt ‘galacticos-kaart’

Bij ‘AS’ zetten ze Hazard alvast in het rijtje met ‘galacticos’. De voorbije negentien jaar plukte Real de beste spelers ter wereld weg voor astronomische bedragen. Luis Figo was de eerste in het rijtje in 2000. Hij werd overgekocht van Barcelona voor 62 miljoen euro. Eén jaar later volgde huidig Real-coach Zinédine Zidane. Verder nog in het rijtje ‘galacticos’: Ronaldo, David Beckham, Kaka, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en James Rodriguez. Eden Hazard is nu voor meer dan 100 miljoen euro de negende in de rij.

4 Hazard is een nieuwe galactico.
AS Hazard is een nieuwe galactico.
4
AFP

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Francis Goovaerts

    Het is Hazard gegund,maar volkomen waanzinnige bedragen voor sporters en voor meeste mensen lijkt dit de normale gang van zaken. Begrijpe wie kan maar voor andere sociale en nuttige projecten is er steeds te weinig of geen budget voor handen.Shame on you

  • eric debanne

    Te zot voor woorden ...... Zowel die bedragen als de rest ... Meer respect voor een chirurg of een brandweerman dan voor die voetballers die abnormale bedragen verdienen ...!

Lees meer