3
BELGA

RC Genk-verdediger Mæhle in pole als mogelijke vervanger van Castagne bij Atalanta

De toekomst van Timothy Castagne bij Atalanta is momenteel één groot vraagteken. Een contractverlening blijft vooralsnog uit. Bij een eventueel vertrek van de Rode Duivel, ziet Atalanta volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport in RC Genk-verdediger Joakim Mæhle de ideale vervanger voor Castagne.

Blijven of vertrekken: wat wordt het voor Timothy Castagne bij Atalanta Bergamo? Het contract van onze landgenoot loopt in 2021 af bij  de Italiaanse Serie A-club. Tot een nieuw akkoord is het nog niet gekomen. De kans dat de voormalige speler van RC Genk deze zomer andere oorden opzoekt is reëel, te meer omdat de vleugelverdediger meer aan spelen toe wil komen. Dit seizoen kwam hij negentien keer in actie. Fiorentina, Napels en een aantal Engelse ploegen toonden al interesse in de Rode Duivel die een marktwaarde van zo’n vijftien miljoen euro heeft. 

3 Timothy Castagne ruilde RC Genk in 2017 in voor het Italiaanse Atalanta Bergamo.
AFP Timothy Castagne ruilde RC Genk in 2017 in voor het Italiaanse Atalanta Bergamo.

De Noord-Italiaanse club houdt alvast rekening met een mogelijk vertrek van Castagne en gaat op zoek naar een opvolger voor de rechtsback. Bovenaan het lijstje staat Joakim Mæhle, de Deense verdediger van RC Genk. Atalanta volgt de Genk-speler al een tijdje en zag hem reeds verschillende keren live aan het werk.

Mæhle aasde vorige zomer al op een vertrek in de Luminus Arena, maar toen lieten de Limburgers hem niet gaan. Er hangt naar schatting een prijskaartje van zo’n 7 à 8 miljoen euro rond zijn nek, iets wat financieel haalbaar is voor de Italiaanse subtopper.  Voorts houdt Atalanta ook de Griekse verdediger Dimitris Giannoulis in de gaten. De international komt momenteel uit voor PAOK Saloniki in zijn thuisland.

Lees ook: De paringsdans van 111 miljoen: Lautaro, spitsbroer van Lukaku, speelt hoofdrol in de transfersoap van de zomer

Lees ook: Hannes Wolf: “Ik zou graag voortspelen”

3 Joakim Maehle aasde vorige zomer al op een vertrek, toen liet Racing hem niet gaan.
BELGA Joakim Maehle aasde vorige zomer al op een vertrek, toen liet Racing hem niet gaan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frans Peeters

    Te begrijpen dat Clement voor Brugge koos die zag de bui al hangen

Lees meer