Exclusief voor abonnees

“Eden droeg in Rusland al een heel land”

Martínez weet het zeker: Hazard is klaar voor Real

Eden Hazard trekt naar Real Madrid, Thomas Meunier wordt in de Premier League gesignaleerd, Divock Origi haalde vorig weekend CNN, en zelf sierde Roberto Martínez de covers van de Barça-kranten. Kazachstan, zegt u? De bondscoach raadt zijn Duivels aan: “Never look to the outside. Blijf met je emoties ‘in het midden’.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Coach, kent u Borat, ‘from the glorious nation of Kazakhstan’?

Roberto Martínez: (lacht hartelijk) “Ja, die ken ik. Ik kan lachen om Borat – typisch Britse humor. Toen ik in Engeland ben gaan wonen, duurde het even vooraleer ik kon wennen aan hun humor, maar na een tijdje ging ik het appreciëren.”

Ik werp het op omdat ik mij afvraag of u het type manager bent dat interesse heeft in de culturele of politieke achtergrond van een tegenstander – om uw kennis te verruimen?

(knikt) “Meer zelfs, je moet weten tegen wie je speelt. Het is dat we zaterdag in Brussel spelen, maar als we in oktober naar Astana trekken, is het goed om te weten dat die stad de grootste fanbase van de nationale ploeg bezit, dat hun geschiedenis maakt dat het een zeer passioneel volk is, dat de Russische invloed in de ploeg niet zó groot is – er voetballen maar drie van hun internationals in Rusland...”

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer