BELGA

"Geen Dembélé, Nainggolan, Meunier en Carrasco, Witsel op de 'zes'"

Mousa Dembélé, Yannick Carrasco, Radja Nainggolan en Thomas Meunier komen woensdag niet in actie in de oefeninterland van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion tegen Finland (20u45). Dat heeft bondscoach Marc Wilmots voor aanvang van de training van vandaag in Genk laten optekenen. Het kwartet zit ook niet op de bank.

"Ik wil geen risico's nemen, maar normaal gezien spelen Radja en Yannick zondag wel tegen Noorwegen", aldus Wilmots, die morgen maximaal vier of vijf vervangingen kan doorvoeren. Op de oefensessie van vanmiddag, die slechts een kwartier toegannkelijk was voor de pers, tekende Nainggolan - zo goed als hersteld van een kuitblessure - overigens wel present. Dembélé (kuit), Meunier (dij) en Carrasco (zaterdag nog gespeeld met Atletico) bleven binnen, de pas gisteren opgeroepen Christian Kabasele was wel van de partij.
    
Een basisploeg gaf de bondscoach nog niet vrij, daar wilde hij nog wat mee wachten. "In vergelijking met het duel van afgelopen zaterdag tegen Zwitserland zullen er wel enkele wijzingen zijn. Zo zal Axel Witsel opnieuw op zijn vaste 'zes' staan en in principe bestaat de verdediging uit Toby Alderweireld, Jason Denayer, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. Al weet je met de blessuregolf van de voorbije weken nooit", klonk het bij de bondscoach, die ook bevestigde dat Dedryck Boyata definitief out is voor het EK. De onfortuinlijke Celtic-verdediger blesseerde zich maandag op training opnieuw aan de hamstrings en zag zijn EK-deelname zo in rook opgaan.

Wilmots had liever tegen Schotland gespeeld - dat qua speelstijl dichter bij EK-tegenstander Ierland staat - maar hoopt uiteraard op een goed duel tegen de Finnen. "Finland speelt in een 4-4-2, het is interessant om tegen twee diepe spitsen uit te komen. Mogelijk spelen we achterin man op man en krijgen we zo een mannetje meer op het middenveld", verduidelijkte Wilmots, die blij is dat de Belgen opnieuw in Brussel oefenen. "Dat is ook om het publiek te belonen voor hun jarenlange steun."
    
De oefeninterland van woensdag tegen de Finnen is de voorlaatste voor de Duivels voor aanvang van het EK. Finland, pas 61e op de FIFA-ranking, kon zich niet plaatsen voor het EK. Het werd vierde in een poule met Noord-Ierland, Roemenië, Hongarije, de Faëroër en Griekenland. Het Koning Boudewijnstadion is niet uitverkocht voor het duel, er worden een kleine 30.000 toeschouwers verwacht.

Lees meer