4 Chris Van Puyvelde
Jan De Meuleneir/Photo News Chris Van Puyvelde

"Hazard is perfect gelukkig in het voetbal onder Martínez. En van de kritiek van De Bruyne na Mexico is niets blijven hangen"

Volgende week maakt Roberto Martínez ter gelegenheid van de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië zijn laatste selectie bekend vooraleer hij in mei definitief knopen doorhakt. In gesprek met Chris Van Puyvelde, technisch directeur bij de voetbalbond, uit onze huisanalist Marc Degryse zijn twijfels, zeker nadat hij zag hoe Vertonghen, Alderweireld en Dembélé bij Tottenham (dat zich woensdag naïef liet uitschakelen door Juventus in de Champions League) nog altijd niet doordrenkt zijn in een winnaars-DNA.

Degryse: "De Bruyne is door Guardiola wél helemaal doordrenkt in dat winnaars-DNA. Maar ik vraag mij af of De Bruyne dezelfde 'match' heeft met Martínez."

Van Puyvelde: "Ja, hoor."

Degryse: "Hmm... Want da's een sleutel voor een goed WK - kan Martínez ervoor zorgen dat De Bruyne en Hazard sámen hun beste niveau halen? Als de ene goed is, komt de andere meestal minder uit de verf."

Van Puyvelde: "We hebben onder Roberto onze beste matchen gespeeld met Kevin op '8', en Eden en Dries 'in de pocket' achter diepe spits Romelu. Op die manier heb je een perfecte mix tussen spelers die diep lopen en spelers die de bal in de voeten vragen."

4 Hazard en Chelsea wonnen zaterdag met 2-1 van Crystal Palace.
Photo News Hazard en Chelsea wonnen zaterdag met 2-1 van Crystal Palace.

Degryse: "Je zal van Eden geen 'lopende speler' maken."

Van Puyvelde: "Hij kán dat."

Degryse: "Eden zal zich dus moeten aanpassen?"

Van Puyvelde: "Maar nee! Eden is perfect gelukkig in het voetbal onder Roberto."

Degryse: "En er is niets blijven hangen tussen Martínez en De Bruyne na diens uithaal ("Met deze tactiek redden we het niet op het WK", red.) na de wedstrijd tegen Mexico?"

Van Puyvelde: "Totaal niks."

Degryse: "Ik weet niet - ik zie De Bruyne toch niet snel op zo'n manier praten over Guardiola."

4
EPA

Van Puyvelde: "Kevin heeft al van in de jeugd met veel trainers in de clinch gelegen. Op een dag vind je de ware, zeker? Je mag de band die Kevin heeft met Guardiola niet vergelijken met zijn relatie met Roberto - hij ziet Pep elke dag en Roberto maar om de vier maanden, of zo. Sorry Marc, maar ik vind dit nu eens écht een non-issue. In dit landje denken we veel te veel vanuit 'het probleem'. Ik kan je verzekeren: de relatie tussen Kevin en Roberto zal de komende maanden super zijn."

Degryse: "Ik ben in dit interview een beetje de Ongelovige Thomas, maar ik voel nu eenmaal bij mezelf veel twijfels rond het WK van de Duivels - ik denk dat we er in de kwartfinale gewoon uitgaan tegen Duitsland of Brazilië."

Van Puyvelde: "We gaan een sterk toernooi spelen..."

Lees HIER in HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees, het volledige gesprek, waarin het ook gaat over de transfer van Carrasco naar China, de toekomst van Martínez en wie er in de definitieve WK-selectie moet zitten.

4
Jan De Meuleneir/Photo News

36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karl Huysmans

    Je mag de 10 beste trainers van de wereld samen zetten!!!!Een voor een allemaal klasbakken,maar als je geen België gevoel hebt heb je geen ploeg,en zonder ploeg bereik je niets. Allemaal egotrippers zijn het

  • Marc LInden

    Degryse moet je aan de kant laten..;zijn jullie vergeten hoe hij Ceulemans als trainer heeft laten vallen bij Brugge, samen met nog andere ex spelers? Tweedracht zaaien is nooit goed.

Lees meer