12
Photo News

Exclusief voor abonnees

“Verdomd, wat zijn we blij met zo’n spits”: onze chef voetbal eert Lukaku na diens 25ste goal in zijn laatste 21 interlands

Schotland weerde zich kranig. Maar aan de voetballogica kon het niet weerstaan. De Rode Duivels wonnen. Niet eens in een hoofdrol blonk Lukaku uit met zijn twee goals. Leve Romelu. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Sommige mensen hebben eeuwig krediet. Kritiek op hen zal altijd gedempt zijn. Vincent Kompany, bijvoorbeeld.

Anderen staan elke dag ter discussie. Lof voor hen gebeurt steeds met een ‘maar’. Romelu Lukaku, bijvoorbeeld.

Vijfenveertig minuten lang zwoegden de Rode Duivels op zoek naar het openingsdoelpunt tegen een halve Schotse basisploeg die zich massaal terugtrok in Flanders Fields. Al die tijd vloekte Jan en alleman op Lukaku. En niet on­terecht. Ballen kaats­ten van zijn voet, hij trapte eens met rechts tegen zijn ­eigen linker, en voorts oogde hij statisch en apathisch op het hogesnelheidsvoetbal rondom hem.

The bad and the ugly of Romelu.

Maar dan is er ook die andere kant van ’m. De goalgetter in ­Lukaku. Die kwaliteit die hem 80 miljoen euro waard maakt. Lukaku-op-de-juiste-plaats. Lukaku die wedstrijden openbreekt. Net voor de rust knikte hij dan toch de 1-0 in doel uit een heerlijke assist van E. Hazard, kort voor het uur tikte hij de 2-0 tegen de netten nadat de Schotse keeper een knal van De Bruyne had weggeslagen.

60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    Bernard Timmers , waar blijven dan de aanbiedingen voor Uw held? Hij stuurt verhaaltjes de wereld in van Milaan en Juventus. Maar via de media al een reactie van die beide of van een andere club gezien of gehoord in de media ? Neen , niks. Die man kan in Italië niks totaal niks gaan doen. In de Italiaanse competitie moet een spits werken, hard werken ( vb: Ronaldo bij Juventus) en dat kan hij niet, totaal niet.

  • Carlos Simonis

    iwan Rombouts, jij zegt dat je van voetbal houdt, geen hater of supporter ben of hoe men dat ook wilt noemen. Nou, ik ben ook voetballiefhebber, maar heb geen ergenis naar geen enkele speler toe. Lukaku is inderdaad geen mooie voetballer om naar te kijken, maar ik kan nog meer spelers van de RD noemen waarvan ik denk, hoe kan hij in het Nationale team spelen. Maar het team staat er wel en het systeem klopt, en presteert prima ook met middelmatige en nuttige spelers erin.

Lees meer