6
BELGA

"Yannick werkt keihard, zowel offensief als defensief, en kan scoren"

Marc Wilmots heeft vandaag Yannick Carrasco mogen verwelkomen in zijn selectie voor het EK voetbal in Frankrijk. De winger moest zaterdag met zijn club Atletico Madrid nog aan de bak in de Champions League-finale tegen stadsgenoot Real en sloot nu dus aan. Carrasco hield het snel voor bekeken tijdens de eerste training van de Duivels in Genk en beperkte zich tot wat loopwerk.

"Yannick heeft vandaag al een scan gehad en met zijn enkels gaat het goed", verduidelijkte de bondscoach. "Misschien wordt woensdag (het oefenduel tegen Finland, nvdr.) wat kort dag voor hem, maar zondag (tegen Noorwegen) is hij in principe zeker van de partij", klonk het.

Carrasco trapte zichzelf zaterdag in Milaan nog in de geschiedenisboeken door als eerste Belg ooit te scoren in een Champions League-finale (die Atleti uiteindelijk na strafschoppen verloor). Hij viel bij de rust in, deed Real pijn met knappe dribbels en trapte in minuut 79 de gelijkmaker tegen de touwen.

"Yannick is iemand die voor snelheid en diepgang zorgt op de flank en daar houd ik van", aldus Wilmots. "Zijn profiel interesseert me enorm, die bepaalde kwaliteiten heb ik nodig in mijn kern. Yannick werkt keihard, zowel offensief als defensief, en kan scoren."

6
Photo News
6
BELGA
6
Photo News
6
Photo News
6
Photo News

Lees meer