Castagne scoort eerste treffer als Rode Duivel en durft zelfs Lukaku al steekje onder water te geven

Timothy Castagne was één van de uitblinkers op het feestje van Eden Hazard. Met een goal én een assist had hij een groot aandeel in de simpele zege tegen Kazachstan.

Hij kreeg een beetje verrassend de voorkeur op Thomas Meunier. Maar Timothy Castagne toonde waarom hij stilaan een vaste waarde is in de selectie van Roberto Martínez. De wisselwerking met Dries Mertens loopt alsmaar beter, de flankvoorzetten worden alsmaar scherper én hij begint ook nog eens te scoren. 

Als je presteert bij je club krijg je de kans bij de nationale ploeg, zo hoort het

Timothy Castagne

“Ik ben ongelooflijk fier dat ik mijn eerste goal voor de Rode Duivels heb kunnen maken”, lachte Castagne. “Het was een geweldige aanval en ik kop hem goed binnen.” Castagne zorgde net voor het kwartier voor de 2-0 door een voorzet van Mertens in de hoek te koppen. “Met een goal en een assist kan ik niet anders dan heel tevreden zijn. Als Romelu die kans niet mist heb ik nog een extra assist”, glimlachte hij. 

Timothy Castagne die Romelu Lukaku een steekje onder water geeft, wie had dát een jaar geleden durven denken. Het toont hoe de back van Atalanta geëvolueerd is bij de Duivels. “Ik voetbal met vertrouwen. Ik voel me hier goed. En ik trek de lijn van bij Atalanta gewoon door. Ik heb een prima terugronde gespeeld en ik denk dat de coach mij daarvoor ook beloond heeft.” 

Velen hadden Meunier verwacht tegen Kazachstan, maar Castagne wil de concurrentie aangaan. “Ik voelde tijdens de week al wel dat ik in de basis zou starten. De bondscoach voerde met mij verschillende gesprekken over de manier waarop hij wilde dat ik zou spelen. Thomas is de laatste maanden een paar keer geblesseerd geweest, ik heb alles gespeeld. Als je presteert bij je club krijg je de kans bij de nationale ploeg, zo hoort het.” 

Castagne.
BELGA Castagne.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Van Roy

    Guido Landen als Kazachstan, Rusland, Turkije, Azerbeidzjan, Georgië en Ijsland liggen zowel in het Europees continent als een ander continent. Dus denk ik dat ze ooit de keuze kregen of ze onder de UEFA of een ander wilden voetballen. Met Israël is dat anders die waren sinds de jaren 1973 verstoten door de aziatische bond door een Oorlog en hebben jaren als onafhankelijke gespeeld begin jaren 90 heeft de UEFA hen uitgenodigd lid te worden van de UEFA.

  • Frederik Janssens

    Zo'n goede speler vind ik hem niet. Heeft veel slechte voorzetten gegeven.

Lees meer