.
Coca-Cola .

Coca-Cola pakt ondanks uitstel Euro 2020 toch uit met Eden Hazard & co op de verpakking

Wie voortaan Coca-Cola koopt, treft mogelijk Eden Hazard, Romelu Lukaku of een andere Rode Duivel aan op de verpakking. De frisdrankgigant mikte daarmee op Euro 2020, maar dat toernooi werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. De betreffende verpakkingen vernietigen, was evenwel niet aan de orde voor Coca-Cola. “We willen namelijk, zeker binnen de huidige context, geen verpakkingen vernietigen”, klinkt het in een bericht op de website.

“Vorige week kondigde UEFA aan het EK voetbal 2020, dat deze zomer had moeten plaatsvinden, met 12 maanden uit te stellen vanwege het coronavirus. Ook de bijhorende marketingcampagne van Coca-Cola zal dus worden geschrapt. Onze prioriteit is momenteel de veiligheid en de gezondheid van onze medewerkers en mensen wereldwijd. Terwijl de wereld zich aanpast en beschermt tegen het virus, zullen we onze inspanningen als bedrijf richten op hoe we de komende weken en maanden een verschil kunnen maken voor onze consumenten, klanten en gemeenschappen”, klinkt het bij de frisdrankgigant.

Verpakkingen

“Als jarenlange trotse partner van ons nationale elftal ontwierpen we in de aanloop naar het toernooi verpakkingen in thema van Euro 2020. Ook nu het EK voetbal 2020 verplaatst wordt naar volgend jaar, kiest Coca-Cola ervoor de blikjes, petflessen en glazen flesjes, die snel zullen toestromen in winkels, toch op de markt te houden. De verpakkingen stonden al klaar vóór de coronacrisis Europa trof en UEFA aankondigde het EK voetbal deze zomer niet te laten doorgaan. De verpakkingen nu nog veranderen, zou betekenen dat ze vernietigd moeten worden. Dat was voor Coca-Cola geen optie.”

“Het past niet binnen onze visie om de Euro 2020-verpakkingen zomaar te vernietigen, zeker niet binnen de huidige context waar onze mensen harder dan ooit werken om de supermarkten te kunnen blijven bevoorraden”, aldus Anouk Van Hauteghem, marketing directeur bij Coca-Cola Services.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer