5 Roberto Martínez.
Photonews Roberto Martínez.

Exclusief voor abonnees

De 'masterclass' tegen Brazilië, die verdomde 10de juli en nieuwe namen: Martínez gaat geen onderwerp uit de weg in eerste groot interview na WK

40 dagen geleden behaalden de Rode Duivels historisch brons op het WK in ­Rusland. Een rollercoaster is het geweest. Van vreugde, paniek, euforie, en ­verdriet. In zijn eerste interview sinds het WK doet Roberto Martínez de doos vol herinneringen open en signeert hij het nieuwe boek – dat van Euro 2020. ­"Sometimes, you need a bad result to become number ones."

Hoe was uw vakantie, coach?

Roberto Martínez: "Zéér goed. Daags na de parade door Brussel ben ik met mijn vrouw en dochtertje naar Ibiza vertrokken – we hebben daar in ’99 een huis gekocht. Ik wil nergens anders zijn. Ibiza is een ronduit fascinerend eiland – zowel voor een kind van 5 als voor mensen van pakweg 85. Ben je er nooit geweest?"

Het beeld dat ik heb van Ibiza is dat van dronken Engelsen aan het zwembad.

"Die zijn er ook (lacht) – in de wijk San Antonio. Maar een paar kilometer verderop kun je net zo goed in alle rust een boek lezen zonder een mens te zien of te horen. Je moét Ibiza eens gedaan ­hebben – bel mij als je de knoop hebt doorgehakt en ik zal je alle plaatsjes aanwijzen."

"Fernando Hierro (de bondscoach ad interim van Spanje op het WK, red.) heeft er ook een huis, en ­tijdens het WK daagden we elkaar uit om te zien wie de laatste zou zijn om in Ibiza aan te komen. Het is geen fotofinish geworden (lacht)."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer