11
Photo News
KAZ
KAZ
0
2
BEL
BEL

Duivels blijven records opstapelen: Batshuayi en Meunier zorgen in Kazachstan voor achtste zege op rij

De Rode Duivels blijven foutloos richting EK 2020. Ook een, door de omstandigheden, verraderlijke trip naar Kazachstan werd haast moeiteloos afgewerkt. 0-2 in Nur-Sultan.

50 goals, 8 opeenvolgende zeges. Na de persoonlijke mijlpaal van Romelu Lukaku donderdag, vandaag de collectieve. 24 op 24. Onze Duivels blijven op recordjacht, dezer dagen. Niet dat het allemaal zo mooi oogde op het kunstgras in die verre Kazachse indoorhal, maar ook in deze verplichte trip waren de Belgen o zo dominant. Typerend voor dat wisselende beeld, was Michy Batshuayi. Tot drie keer toe ergerlijk buitenspel in de beginfase, tot twee keer toe flirtend met rood, maar wel goed voor een echte spitsengoal (0-1). Op knappe assist van Praet, op z’n De Bruynes. Praet liet bij zijn eerste basisplaats opvallend veel goeds optekenen en toont dat ook hij, net als Vanaken na San Marino, niet mis zou staan in de EK-selectie van Martínez.

11
Photo News

Een verslag van de Rode Duivels met E. Hazard in de basis, zonder dat E. Hazard erin voorkomt, dat kan natuurlijk niet. De maestro van Real was lang onzichtbaar, maar gaf met een rabona -die volgde op twee hakballetjes van Mertens en Batshuayi- wel het sein tot ‘gallery play’. Snel na de pauze legde hij een bal héérlijk diep in de loop van Meunier. De afwerking van de rechterwinger liet niet te wensen over. 0-2 en boeken toe in minuut 53. Zo makkelijk gaat dat tegenwoordig. Alleen bij enkele Kazachse prikken naar het einde toe, zagen we dat Courtois in doel stond. Het was louter wachten op meer duivelse goals of hoogstandjes. Eden en Thorgan misten.

11
Photo News

Alleen in Rusland, de volgende opdracht op 16 november, kan het perfecte Belgische rapport in deze EK-kwalificatiecampagne nog in gevaar komen. De afsluiter drie dagen later, thuis tegen Cyprus, moet in het teken van feest staan. Waarna volgende zomer de Belgische verovering van Europa start, ja toch?

11
Photo News
11
Photo News
11
Photo News
11
Photo News
11
Photo News
11
Photo News
11
Photo News
11
Photo News

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Allemaal leuk en aardig al die records, maar het allerbelangrijkste ontbreekt. De eerste tastbare prijs. Geen 2e , 3e of 4e prijs, maar de 1e prijs. Als de Rode Duivels dit EK niet winnen dan is het gedaan met het sprookje. Dan is dit geweldig talentvolle elftal zo vergeten. En op een toernooi winnen niet altijd de beste en de duurste elftal. Geluk en de vorm van de dag is vaak heel bepalend.

  • Peter Berg

    Waarom zoveel kritiek op Michy Batshuayi ? Hij moest Lukaku vervangen en dat heeft hij perfect gedaan: scoren en voor de rest balverlies en slechte aannames. Perfect rapport zou ik zeggen. Trouwens @JohanBilliet: op het WK wonnen we van Brazilië en 2x van Engeland, toch geen voetbaldwergjes dacht ik zo...

Lees meer