2
Photo News

Eden Hazard kroont zich opnieuw tot Devil of the Year, Tine De Caigny verkozen tot Flame of the Year

Eden Hazard mag zich voor het derde jaar op rij ‘Devil of the Year’ noemen. Dat heeft de Belgische voetbalbond KBVB  laten weten. De Belgische captain volgt op de erelijst zichzelf op en was ook al het jaar voordien de beste.

Fans konden de voorbije dagen op de website van de bond stemmen voor hun favoriete Rode Duivel. Alle spelers die de voorbije twaalf maanden tot de selectie van bondscoach Roberto Martínez behoorden, kwamen in aanmerking.

De Duivels plaatsten zich met een perfect rapport van dertig punten uit tien wedstrijden voor het EK van volgend jaar. Met vijf doelpunten en zeven assists (in acht partijen) eiste Hazard meermaals een hoofdrol op. Het speerpunt van Real Madrid zette al meteen de toon met twee treffers in de gewonnen opener (3-1) tegen Rusland in maart. Ook in de tweede kwalificatiepartij, op bezoek in Cyprus (0-2), nam de Henegouwer een treffer voor zijn rekening. Hazard scoorde tot slot nog tweemaal in de 1-4-zege afgelopen november in Rusland. In de vijf partijen waar het kanon van de Belgische captain zweeg, gaf hij minstens een assist.

Vele doelpunten leveren Tine De Caigny prijs van Flame of the Year op

Tine De Caigny werd daarnaast verkozen tot ‘Flame of the Year’. Fans konden de voorbije dagen op de website van de bond stemmen voor hun favoriete Flame. Uiteindelijk viel de keuze op De Caigny, die een groot aandeel had in de perfecte start van de troepen van bondscoach Ives Serneels in de EK-kwalificatie. De Belgische voetbalvrouwen wonnen hun vier eerste matchen en voeren hun poule samen met Zwitserland aan. De Zwitsers vormen in april volgend jaar de volgende tegenstander.

De 22-jarige De Caigny scoorde in de vier kwalificatiewedstrijden al zeven goals, waarvan vijf in de 6-0-zege tegen Litouwen. De speelster van RSC Anderlecht trof ook telkens een keer raak in de twee duels tegen Kroatië (6-1 thuis- en 1-4 uitwinst). 

Erelijst Devil of the Year:

2015: Kevin De Bruyne
2016: Dries Mertens
2017: Eden Hazard
2018: Eden Hazard
2019: Eden Hazard 

2
Photo News

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marion vermoet

    Gunther,op het WK !!!!!!! Was zwak tegen,Brazilië alsook tegen Japan en tegen Frankrijk was hij de minste van het elftal! Tegen Engeland ja,wanneer er niks meer te behalen valt!

  • Gunther Serneels

    De enige echte logische keuze.Was zoiezo een keuze tussen 2 schitterende spelers,Eden of Kevin.Ook 2 buitengewone spelers met elk zijn kwaliteiten.We hebben ze allebei hard nodig.Maar voor mij staat Hazard toch nog een klein trapje boven Kevin.Was het alleen maar dat hij op beslissende tornooien er altijd staat en onze RD de weg leid.Zoals op het laatste WK.In alle matchen was hij wereldklasse,ook tegen Frankrijk.Waar ik Kevin eigenlijk niet gezien heb.

Lees meer