6 Roberto Martinez
Photo News Roberto Martinez

Exclusief voor abonnees

Exclusief interview met Roberto Martínez: “Ik was tot dusver zeer goedkoop en loyaal. Nu is het anders”

Roberto Martínez (46) wandelt elke ochtend met zijn dochtertje Luella (5) naar school in Waterloo, hooguit vijf minuutjes stappen – “Mijn mooiste moment van de dag”, lacht de bondscoach. Zo ook gistermorgen, daags na de 6-1-zege tegen Cyprus en de historische EK-kwalificatiecampagne. “‘Daddy, how many goals did you make last night?’, vroeg Luella mij. Toen ik ‘6’ antwoordde, was de reactie: ‘Oh...’ Het klonk alsof miss het niet voldoende vond. (lacht)” Wordt België straks Europees kampioen? The Dreams Starts Now. 

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

48 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Brent Van Tongerloo

    Erwin Van Roy, u bent het EK van 1980 vergeten, nog steeds onze beste prestatie ooit. Met een veel minder begaafde spelersgroep. Daarna nog eens de halve finale van het WK in 1986. Maar Guy Thijs stond dan ook een trapje of 2 hoger dan middenmoter Martinez. Hem moest je niet leren dat je soms een plan B nodig hebt. Herinner je je hoe hij in de 1/8 ste finale tegen Rusland plots de hele ploeg omgooide en jonkies als De Mol en Vervoort zich onsterfelijk maakten.

  • Brent Van Tongerloo

    Middelmatige trainer. Is er tot nu toe nog niet in geslaagd om de prestaties van Van Moer en co op het EK van 1980 (finale !) te evenaren. Misschien zal het in juni eindelijk zo ver zijn, maar heb er een slecht oog in. Werkt met vaste mannetjes (Lukaku, Witsel) die koste wat het kost moeten spelen en heeft dus geen plan B wanneer er uiteindelijk tegen een goede ploeg met een goede verdediging zal moeten gespeeld worden en men het niet zal halen met een counterspits en met pasjes in de breedte..

Lees meer