Photo News

Geeft ook u De Bruyne en Lukaku de hoogste punten na overtuigende zege tegen Saoedi-Arabië?

Tegen Saoedi-Arabië wonnen de Rode Duivels makkelijk met 4-0, maar dat zorgde niet voor een overvloed aan uitblinkers. Enkel Lukaku en De Bruyne (na rust) maakten indruk. Bent u het eens met hun punten? Hieronder kan u de Belgen een individuele beoordeling geven.

Mignolet 6

't Was er niet aan te zien dat hij veelal bankzitter is. Coachte voortdurend en was op geen fout te betrappen - kon ook moeilijk, met zo weinig pogingen.

Alderweireld 5

Zou het aan een een gebrek aan ritme liggen na zijn blessure? Feit is dat hij veel beter kan: te veel afval, met zelfs af en toe gevaarlijk balverlies.

Kompany 6

Kende een saaie avond - het was voetballen in een zetel. Het werd bij momenten zelfs zo slaapverwekkend dat hij mee in de aanval trok.

Vertonghen 6

Na 99 interlands weet een mens wel wat hij aan Vertonghen heeft. Sober, scherp en betrouwbaar, met soms offensieve impulsen. Kortom: zoals verwacht.

Meunier 5

Tegen zó een tegenstander hadden we meer diepgang verwacht. Speelde te vaak op zeker, wat eigenlijk tegen zijn natuur is.

Witsel 6

Ging tot drie keer toe zijn kans met een afstandsschot. Succes bleef uit: telkens stond een bezoeker in de weg. Voorts goed, zonder meer.

De Bruyne 7

De wangen kleurden rood - zó veel liep hij. Voor rust was het vervolg niet altijd even geweldig, maar herpakte zich na de pauze. Knappe treffer.

Carrasco 6

Fantastisch was het zeker niet, maar Carrasco had op zijn minst goesting. Had altijd moeten scoren oog in oog met de doelman. Besloot evenwel te slap.

Mertens 5

Brussel is Napels niet. Loopt het in de Serie A vanzelf, dan was het gisteren altijd net niet. Zag een doelpunt afgekeurd voor buitenspel.

E. Hazard 6

Bood Lukaku op mooie wijze de 2-0 aan, maar die flitsen waren te zeldzaam. Trapte onbegrijpelijk op de lat toen de keeper al geklopt was.

R. Lukaku 8

Veruit de beste Belg, met zijn twee goals en een assist als uitschieters. Had wel meer kunnen scoren. Ook als rustpunt erg nuttig, met vaak goeie voortgang.

INVALLERS

Vermaelen 6

Mocht de speaker niet afgeroepen hebben dat hij Kompany had vervangen, we hadden het niet gemerkt. Da's een goed teken voor een verdediger.

Limbombe 5

Leek bij zijn debuut onder de indruk. Stond erbij en keek ernaar: werd niet vaak betrokken in het spel en nam ook zelf weinig initiatief.

Nainggolan 6

Wat hij ook deed, applaus kwam er sowieso. Betrad het veld met de bedoeling zich te tonen - hij eiste elke keer de bal op. Bedrijvige invalbeurt.

Batshuayi 6

Kon een vervolg breien aan zijn droomstart bij Dortmund, met een beheerste afwerking voor de 3-0. Een deviatie ging voorlangs.

Mirallas 6

Die weinige speeltijd moet hem, tijdens zijn vormdip, deugd gedaan hebben. Het had nog mooier kunnen worden als zijn kopbal binnen was gegaan.

Dembélé -

Kreeg, ondanks zijn geweldige laatste wedstrijden bij Tottenham, slechts zes minuten. Op basis daarvan kun je moeilijk iemand beoordelen. 

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dries vergauwe

    batsuayi moet altijd spelen is nog betere teamspeler dan mertens!!!!

  • Berry Colijn

    Wat een traag spel van de Belgen tegen een zwakke tegenstander. En wat veel slechte passes. Dit noemen jullie nou een topploeg!!! Komen niet ver op het WK.

Lees meer