Kevin De Bruyne niet te spreken over loting: “Schande dat alles nu al vastligt, dat voelt als competitievervalsing”

Kevin De Bruyne kwam na de galawedstrijd tegen Cyprus voor de microfoon van VTM Nieuws nog even terug op de EK-loting. Doordat twaalf landen een eigen stadion aanbieden voor het EK krijgen zij ook het thuisvoordeel in hun eigen arena’s. Daardoor komen ze sowieso in een vaste poule terecht. “Een schande”, stak De Bruyne van wal. 

De Rode Duivels komen uit in groep B. Mét tegenstanders Rusland - jawel, opnieuw de Russen - en Denemarken. Waarom? Wel, er zijn vier reekshoofden (Italië, Engeland, Spanje en Duitsland) die als gastland in één bepaalde groep moeten uitkomen. Het andere land uit pot 1, Oekraïne, mag dan weer niet met Rusland in één groep opgedeeld worden door de politieke spanningen. Doordat Duitsland zich gisteren verzekerde van een status als reekshoofd is het dan ook honderd procent zeker dat Rusland en Denemarken in onze EK-poule belanden. En dat dat nú al het geval is, is niet naar de zin van ‘KDB’. “Voor mij voelt dat als competitievervalsing. Voetbal is meer en meer een business geworden”, klonk het onder meer bij de spelmaker.

Kevin De Bruyne
VTM Nieuws Kevin De Bruyne

157 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric debanne

    De finale wordt Italië tegen Frankrijk ...!

  • jos jansen

    Iedereen weet al dat Rusland het EK gaat winnen,waarom er naartoe gaan!De corruptie tenboven!

Lees meer