4 Dries Mertens en de Duivels moeten hopen dat ze niet in groep G terechtkomen.
Photo News Dries Mertens en de Duivels moeten hopen dat ze niet in groep G terechtkomen.

Logistieke nachtmerrie voor de Duivels: groep G wilden Martínez en co absoluut vermijden

De Rode Duivels werden vandaag tijdens de WK-loting in Rusland onderverdeeld in groep G, de poule die vooraf gevreesd werd door de Belgen.

Groep G wilden bondscoach Roberto Martínez en de rest van de Belgische bondstop absoluut vermijden. De reden? Met wedstrijden in Sochi en Kaliningrad, op respectievelijk 1.100 en 1.300 kilometer van het basiskamp in Moskou, wordt de belasting voor de Rode Duivels een stuk hoger zijn dan in alle andere groepen. 

"Niet té ver moeten reizen is belangrijk", benadrukte Martínez enkele dagen geleden. "Verplaatsingen van langer dan drie uur (zoals naar Sochi en Kaliningrad, red.) zouden onze voorbereiding verstoren." Wat de bondscoach bedoelde, is dat bij langdurige reizen België twee dagen voor de wedstrijd naar de betreffende speelstad moet afzakken, in plaats van de dag voordien.

4
Photo News
4
Photo News
4
GMAX AGENCY

93 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • maria jespers 2

    Word eens tijd dat ze eens wat sterkere ploegen tegenkomen , dan kunnen we eens zien hoe goed de Rode Duivels zijn .

  • Henri Hendrickx

    Veldrijders moeten soms 500km overbruggen in één weekend! Wat een watjes die overbetaalde sjotterkes..

Lees meer