6 Marc Wilmots doet in 'Karakters' zijn beklag over de manier van werken van de pers in ons land.
BELGA Marc Wilmots doet in 'Karakters' zijn beklag over de manier van werken van de pers in ons land.

Marc Wilmots: "Ik zal nooit zelf opstappen bij de Rode Duivels"

Maandag brengt 'Karakters' een portret van niemand minder dan Marc Wilmots. In een diepgaand gesprek met Ben Crabbé doet de bondscoach van de Rode Duivels enkele opvallende uitspraken en neemt hij hoegenaamd geen blad voor de mond als het over de pers in ons land gaat. Wilmots klinkt zelfverzekerder en zelfbewuster dan ooit: "Een paar journalisten proberen mij weg te krijgen als bondscoach. Maar hoe meer ze proberen, hoe langer ik zal blijven."

De 45-jarige Wilmots laat geen spaander heel van de media: "Onze pers wordt stilaan zoals de pers in Engeland en Duitsland. Ze verzinnen dingen om een sterk artikel te hebben. Dat de spelers niet honderd procent achter mij staan bijvoorbeeld, maar ze kunnen niks bewijzen. En als ik dan vraag wie dat allemaal zegt, krijg ik geen antwoord."

Cafépraat
Zijn echtgenote Katrien Lambeets doet ook haar duit in het zakje: "Dat is geen journalistiek meer, maar cafépraat. En als je die journalisten daar mee confronteert, zijn ze nog 10 centimeter groot. Dan denk ik: wees nu ook een vent!"

Nooit opstappen
De oud-speler van KV Mechelen en Schalke 04 gaat nog een stapje verder: "Een paar journalisten proberen mij weg te krijgen als bondscoach, maar hoe meer ze proberen, hoe langer ik zal blijven. Ik heb een contract tot 2018 en zal nooit uit eigen beweging opstappen. Als de bond mij ontslaat, moet ik wel gaan. Als dat niet gebeurt, ga ik door met de ploeg."

Dat is geen journalistiek meer, maar cafépraat. En als je die journalisten daar mee confronteert, zijn ze nog 10 centimeter groot

Echtgenote Marc Wilmots
6
BELGA
6
BELGA
6
PHOTO_NEWS
6
PHOTO_NEWS
6
BELGA

Lees meer