10
Photo News

Mertens ziet zichzelf niet als diepe spits, Mignolet krijgt speelminuten

Dries Mertens heeft, ondanks een sterk seizoensbegin bij Napoli, geen ambities om de nieuwe puntaanvaller te worden van de Rode Duivels. "Ik speel niet als een echte diepe spits", verklaarde Mertens vandaag op een persconferentie in het trainingscentrum van de Rode Duivels in Tubeke. 


De 30-jarige Leuvenaar toonde zich enthousiast over de komende tegenstanders van de Duivels, Mexico (vrijdag in Brussel) en Japan (volgende week dinsdag in Brugge). "Ik denk dat dat twee erg goede tegenstanders zijn voor ons", stak Mertens van wal. "Ze voetballen anders dan Europese landen. Ik ken van bij PSV enkele Mexicaanse spelers en kijk er naar uit tegen hen te spelen."

10
BELGA

Mertens en Napoli begonnen uitstekend aan de Serie A en staan na twaalf speeldagen helemaal bovenaan. Onze landgenoot scoorde zelf al 12 keer, en leverde 7 assists af, in 18 matchen. "De reden voor dat succes ligt gedeeltelijk in het feit dat we al zo lang samen spelen", legde Mertens uit. "Het zal moeilijk zijn om het ritme te kunnen vasthouden, maar we gaan er alles aan doen om bovenaan te blijven." Zelf is Mertens onbetwist titularis en dat pleziert hem natuurlijk. "Ik hou van voetballen en wil elke match spelen. Dat was de vorige seizoenen niet het geval en dan was ik triestig. Nu begrijp ik het beter. Ik snap dat ik wel eens een match rust kan gebruiken."

10
Photo News

Bij de Rode Duivels zien de spelers elkaar veel minder vaak. Is dat nefast voor het spel? "Dat klopt, we zien elkaar minder. Je kan het één niet met het ander vergelijken. De tijd om een nieuw systeem erin te slijpen is veel korter. Ik denk dat het niet makkelijk moet zijn om bondscoach te zijn", eindigde Mertens met een kwinkslag naar bondscoach Roberto Martinez. 

Michy Batshuayi en Christian Kabasele hielden het tijdens de oefensessie zelf trouwens bij individuele oefeningen.

10
Photonews
10
Photo News

Origi: "Hoop mijn kans te krijgen in komende interlands"

Divock Origi presenteerde zich  met hernieuwd zelfvertrouwen op het toneel. De spits, die door Liverpool verhuurd wordt aan Wolfsburg, kan in Duitsland op een vaste basisplaats rekenen. "Ik voel me beter worden", liet Origi optekenen. "Ik hoop ook in de komende interlands mijn kans te krijgen."

De 22-jarige Origi scoorde de voorbije vier matchen van de Wolven drie keer en raakt stilaan in topvorm. "We zijn van spelsysteem veranderd onder de nieuwe coach", legde Origi uit. "We spelen nu met twee spitsen. Voor mij maakt het allemaal niet uit, ik ben polyvalent. Maar ik moet toegeven dat een spits naast mij wel goed doet."

10
Photonews

Die collega-spits is dan ook nog eens Mario Gomez. Origi is tevreden over de samenwerking tot dusver. "Mario is een echte goalgetter. Onze samenwerking verloopt uitstekend en hij helpt me goed."

Het laatste optreden van Origi in het shirt van de Rode Duivels dateert al van 1 september 2016, in de vriendschappelijke rammeling tegen Spanje (0-2). De Duivels werden toen overspeeld en Origi werd het kind van de rekening. "Toch hoop ik in Rusland erbij te zijn en mijn tweede WK te kunnen spelen. Ik heb geen schrik voor concurrentie. Ik sta altijd paraat."

10
BELGA

Simon Mignolet: "Ik zal mijn kans krijgen"

Simon Mignolet moet zich al enkele jaren tevreden stellen met de stek van tweede doelman bij de Rode Duivels. Maar tijdens de oefeninterlands zal hij nog eens speeltijd krijgen. "Dat heeft de trainer me gezegd", liet Mignolet optekenen. "Al weet ik nog niet in welke wedstrijd."

"Thibaut (Courtois) is al jaren de nummer één van de Duivels en iedereen kent zijn kwaliteiten", opende Mignolet. "Courtois heeft zich al vaak beslissend getoond. Zelf bereid ik me altijd op dezelfde manier voor op een match. Of ik nu speel of niet, ik ben altijd geconcentreerd en klaar om te starten."

10
Photo News

Ook in Liverpool is de Truienaar niet (altijd) zeker van zijn plaats. In de competitie miste Big Si nog maar één wedstrijd, maar in de Champions League kiest coach Jürgen Klopp steeds voor zijn landgenoot Loris Karius. "Het is duidelijk dat ik dat niet zo leuk vind. Vorig jaar slaagden we er net niet in ons te plaatsen voor de tweede ronde. Na de play-offwedstrijden tegen Hoffenheim gespeeld te hebben, dacht ik te mogen blijven staan. Het is jammer, maar ik respecteer de keuze van de trainer."

Mignolet wilde ten slotte nog iets kwijt over het heengaan van oud-Rode Duivel Josip Weber. "Het WK van 1994 en Josip Weber zijn één van mijn eerste herinneringen aan het voetbal. Ik was als jonge jongen een hevige supporter van de Duivels."

10
Photo News
10
BELGA

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • françois troch

    hij weet ook dat hij als diepe spits geen Lukaku is

  • Dave Janssens

    Straks gaan ze zichzelf nog opstellen. Wie heeft er nog een bondscoach nodig in feite? Het zijn ook steeds weer dezelfde namen. Jammer maar niet geheel onverwacht gebied de eerlijkheid mij te zeggen.

Lees meer