Meunier twee maanden out met scheur in kniepees, De Bruyne schuwt risico's

Slecht nieuws voor bondscoach Marc Wilmots op training in Bordeaux vanmorgen. Rechtsachter Thomas Meunier viel met een scheur in zijn kniepees uit en zal wellicht twee maanden onbeschikbaar zijn. Kevin De Bruyne probeerde na zijn snijwonde te hervatten, maar ondervindt nog te veel last bij het trappen en wil geen risico's nemen. Toch wil Marc Wilmots nog de laatste test van morgen afwachten. Er was ook wat goed nieuws: Eden Hazard, de aanvoerder zondag in de oefeninterland tegen Frankrijk, trainde weer mee na zjin Chelsea-stage.

Thomas Meunier liep een scheur in de pees van zijn rechterknie op tijdens de ochtendtraining. De 23-jarige rechtsachter van Club Brugge moest van het veld worden gedragen. Meunier mist zeker de oefenmatch van zondag (7 juni) in Parijs tegen Frankrijk én het EK-kwalificatieduel in Wales, volgende week vrijdag (12 juni). Volgens Wilmots gaat het om een kleine scheur. "In overleg met Club Brugge verlaat hij de selectie voor verdere behandeling", twitterde de bondscoach. Wellicht zal de rechtsachter van Club twee maanden out. Hij mist daardoor al zeker de Super Cup,  de voorrondes van de Champions League en de competitiestart. Zijn mogelijke transfer komt meteen ook op de helling te staan.

Alles trekt bij KDB
De problemen op de rechterflank van de Rode Duivels zijn daarmee nog groter, want ook Kevin De Bruyne zal zo goed als zeker niet spelen tegen Frankrijk. KDB hield een snijwonde net boven zijn enkel over aan de gewonnen Pokal-finale. Hij testte vanmorgen op training, maar ondervond nog te veel last van de blessure. "Bij het trappen trekt alles nog te fel", liet De Bruyne weten. Hij wil daarom geen risico's nemen voor zondag en heeft beslist niet te spelen tegen Frankrijk. "De match van vrijdag tegen Wales is veel belangrijker", stelde De Bruyne. Wilmots zal dus hoogstwaarschijnlijk een vervanger moeten zoeken voor De Bruyne, wellicht wordt dat Chadli. Al wil Wilmots toch nog de laatste test van morgen afwachten.

Hazard sluit aan
Eden Hazard heeft dan weer eindelijk kunnen meetrainen met de groep. Hij kwam gisteravond pas terug van Thailand, waar hij op stage was met zijn club Chelsea. Hazard deed zonder moeite mee vanmorgen, op de laatste training van de Rode Duivels in Bordeaux. Morgen reizen ze af naar Parijs, waar ze dan zondag tegen Frankrijk spelen. Bij afwezigheid van Vincent Kompany is Hazard de kapitein in die wedstrijd.

HIER BEKIJKT U MEER BEELDEN VAN DE TRAINING VAN DE RODE DUIVELS EERDER OP DE DAG

7 De Bruyne ondervindt nog te veel last bij het trappen.
PHOTO_NEWS De Bruyne ondervindt nog te veel last bij het trappen.
7
PHOTO_NEWS
7
PHOTO_NEWS
7
PHOTO_NEWS
7
PHOTO_NEWS
7
PHOTO_NEWS
7
BELGA

Lees meer