4
BELGA
IJS
IJS
0
3
BEL
BEL
IJS
BEL

Nations League is voorlopig 'Easy League' voor deze Rode Duivels: Hazard en Lukaku alweer aan het feest

O zo makkelijk, ging het voor de Rode Duivels in IJsland. Eens te meer onder regie van Eden Hazard werd er gefreewheeld richting 0-3 via goals van Eden op penalty en twee keer Lukaku. In deze Nations League lijkt voor dit België, straks opnieuw het nummer één van de wereld voor de FIFA, alleen de 'Final Four' een echte uitdaging.

Weinig nieuws onder het kille wolkendek in het Laugardalsvöllur-stadion. Vertonghen met banbliksem richting Carrasco, toen een IJslander op onze linkerflank de achterlijn haalde. Carrasco had de voorkeur gekregen op Chadli en T. Hazard - "Hij is iemand die voor de balans kan zorgen", was de verklaring van Martínez. In het hoge noorden van Nederland begon er ene Jan Mulder heftig te molenwieken. De Belgische start was pover, tot Eden Hazard zich met de zaken ging bemoeien. Dan is het als Belgische fan genieten en achterover leunen, voor de tegenstander gaan de alarmbellen af - zeker als die IJsland heet.

In enkele minuten tijd had België er twee in de mand liggen. Eerst Eden zelf vanop de stip (in tegenstelling tot Messi op het WK klopte hij wel heerlijk eenvoudig Halldorsson) nadat Ingason al te opvallend aan Lukaku ging hangen bij een voorzet van Hazard. Nadien dook Kompany, net zoals tegen Brazilië, op aan de eerste paal bij een corner. Halldorsson redde, de rebound was een makkelijke prooi voor de goaltjesdief in Lukaku. Weer een streepje erbij achter de naam van Romelu, 42 stonden er daar toen.

4 Romelu Lukaku wijst naar de hemel na zijn doelpunt.
Photo News Romelu Lukaku wijst naar de hemel na zijn doelpunt.

Van een match was er dan geen sprake meer - wat was dit IJsland zwak. In niets leek dit op de ploeg die Engeland klopte op het EK of Argentinië op 0-0 hield in Rusland. En zo had je toch weer de indruk dat dit een onbeduidende oefenmatch was, in plaats van een match met inzet om de Nations League. Het zegt veel over de suprematie van onze Duivels, die Lukaku in de slotfase op voorzet van Mertens streepje nummer 43 zagen trekken. Zo makkelijk gaat het dezer dagen voor de straks nieuwe nummer één van de wereld op de FIFA-ranking. Op 12 oktober speelt België in Brussel tegen Zwitserland, dat vorige week met 6-0 won van IJsland, om de koppositie in onze groep in de Nations League.

4
Photo News
4
Photo News

55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Meert Dominique

    Hoeveelste racistische opmerking is het van "Schild & Vrienden" Freddy Van Ypersele?

  • frankie bressinck

    't Was nochtans lang geleden dat IJsland thuis had verloren. Maar zo zwak heb ik ze nog weinig zien spelen. Weeral hosanna voor onze Duivels maar ja tegen wie spelen ze? Spijtig dat ze niet in die poule van Nederland zitten, ze zullen dan niet zo makkelijk hun wedstrijden winnen.

Lees meer