12
Photo News

Ons rapport: als ploeg een dikke zes, maar er waren ook enkele Duivelse uitschieters

COURTOIS 7

Niks te doen, toch de concentratie behouden. Hield IJsland op een zeldzame counter van de gelijkmaker. Cruciale redding.

12
Photo News

ALDERWEIRELD 6

In de lucht op geen foutje te betrappen, opbouwend met veel initiatief, maar niet altijd succesvol. Kende desalniettemin een rustige avond.

12
BELGA

KOMPANY 7

Gudmundsson wist meteen waar hij aan toe was. Die fikse schouderduw zette de toon, net als de speech vooraf: was de autoritaire leider achterin.

12
BELGA

BOYATA 6

Betrouwbaar, zonder meer. Schoof offensief nauwelijks in, hoewel er voldoende ruimte was om dat te doen.

12
Photo News

MEUNIER 7

Stond zo hoog dat hij meer rechtsbuiten was. ‘t Was ook zo dat hij de ruimte in de rug van de defensie vond en de assist voor de 1-0 kon geven.

12
BELGA

TIELEMANS 6

Gaf IJsland nooit het gevoel dat het kon counteren - erg verbeten in de duels. Dwong Halldorsson tot gegrabbel met een voorzet-schot.

12
Photo News

WITSEL 6

Tekende voor de eerste ‘knal’ - afgeblokt door Pálsson. Voorts in de lijn van de vorige 99 interlands: steeds aanspeelbaar, sterk in de balrecuperatie.

12
Photo News

T. HAZARD 6

Niet op zijn voorkeursplek, maar ach... Hij mocht toch voortdurend aanvallen, zoals bij de 2-0. Bewees dat Martínez op hem kan rekenen.

12
BELGA

MERTENS 6

Aan zijn voorzetten lag het niet. Zocht en vond twee keer Batshuayi aan de eerste paal. Na de pauze gevaarlijk op vrije trap.

12
BELGA

E. HAZARD 7

Brak de gesloten partij open met een geniale doorsteekpass. Was-ie daarom geweldig? Neen, maar wel wéér beslissend. Job done, dus.

12
BELGA

BATSHUAYI 7

De looplijnen in de eerste helft waren goed - richting eerste paal -, de afwerking minder. Scoorde na de rust alsnog twee keer, met de 1-0 als intikker.

12
Photo News

INVALLERS

VANAKEN 6

Liet zich goed betrekken in de korte combinaties, zonder daarbij op te vallen.

JANUZAJ 5

Onzichtbaar ingevallen. Kon op geen enkel moment dreigen.

DENAYER -

Kwam in het slot Kompany vervangen. Nam plaats links in de driemansdefensie.

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Bellen

    Inderdaad met Kompany toch maar opletten als hij de bal in de voeten van de tegenstander speelt zoals tegen Ijsland 2 keer gebeurde, tegen de Zwitsers wordt dit onverbiddelijk afgestraft.

  • Roger Deprez

    Een echte oordeel kan men geven na de wedstrijd van tegen Zwitserland, eerste helft tegen IJsland was hoogste een 4 en tweede helft een 7 wat al veel beter was.

Lees meer