Ons rapport: één uitblinker bij Rode Duivels, niemand valt door de mand. Geef ook zelf punten

De Rode Duivels deden wat ze moeten doen: winnen. Eén man was betrokken bij alle drie de goals: Dries Mertens. Volgens onze redactie was de vinnige Belg dan ook de uitblinker. Niet akkoord? Laat uw scores achter helemaal onderaan dit artikel!

Thibaut Courtois 6

Technisch werkloos, op een handvol terugspeelpasses – veelal van Kompany – na. Had even goed op het strand in Dubai kunnen gaan liggen.

Toby Alderweireld 7

Nog eentje en ook hij mag, na 68 wedstrijden, op vakantie. Eens te meer duwde we op de F4-toets: goeie match, Toby.

Vincent Kompany 7

Eén ding is zeker: Anderlecht krijgt er een pak klasse en flair bij. Bouwde meer dan eens op met zijn buitenkant voet. Verdedigen was bijzaak.

Jan Vertonghen 6

De ene week is de andere niet. Zeven dagen terug nog tegenover het offensieve geweld van Liverpool, nu comfortabel achterover leunend.

Timothy Castagne 7

Bezorgde zijn vader – in de hoofdtribune – een delirium door de voorzet van Mertens koeltjes binnen te knikken. Voorts een puike match.

BELGA

Kevin De Bruyne 7

Zijn pegel verdiende viraal te gaan. Heerlijke wreeftrap, vanop zo’n 25 meter, tegen de dwarsligger. IJverig in zijn loopwerk, ook al was hij niet altijd precies.

Axel Witsel 7

Perfect in balans. Zowel aan de bal als zonder. De anonimiteit waarin het zich allemaal afspeelt, heeft hem nog nooit gedeerd. Ook nu niet.

Thorgan Hazard 6

Consternatie troef. Begrijpt wellicht nog steeds niet hoe die onorthodoxe Kazach Nepohodov zijn schot redde. Was voor rust vaak toeschouwer.

Dries Mertens 8

Was hij niet de eindhalte, dan het tussenstation. Doelpuntenmaker en assistgever – al dan niet via het doelhout. Leve zijn blonde lokken.

Romelu Lukaku 6

De kaap van de 50 stilaan komt in zicht. Dat interlandgoal 46 een intikkertje was, maakt niet uit. Van fluitconcerten is al lang geen sprake meer.

Eden Hazard 6

Alomtegenwoordig… op de vlagjes. Jubilaris en idool van de natie. Was nooit zó populair. Dan mag je je al eens een snipperdag permitteren.

INVALLERS

Youri Tielemans (67’) 6

Verving De Bruyne. Wat aantoont hoe hoog hij in de hiërarchie van Martínez staat. Draaide probleemloos mee. Het tegendeel had pas echt verbaasd.

Michy Batshuayi (72’) 6

Kwam in de plaats van Lukaku. Miste van dichtbij een opgelegde kans, maar werd gered door de lijnrechter – offside.

Thomas Vermaelen (78’) 6

Loste in het slot de speler-coach van paars-wit af. Welgekomen minuten, met het oog op een transfer.

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • hugo wouters

    Lukaku een 6, naar welke match heeft de verslaggever gekeken. Eerste helft, nog geen 10 balcontacten gehad, waarvan er de helft balverlies bij waren. Het doelpunt dat hij maakt was alweer een gelukkig geschenk, schot van Mertens tegen de paal komt net in zijn voeten terecht, kon ook in de voeten van zijn tegenstrever terecht gekomen zijn, maar dat is dus voetbal, een beetje chance heeft ie dan nog, voor de rest onzichtbaar, tenzij zijn gezwaai al maar door.

  • Peter Winne

    Lukaku zal zijn 6 verdiend hebben met zijn poging tot pass achter het steunbeen zeker? Met de Romelu valt altijd wel iets te lachen...

Lees meer