15
REUTERS

Ons rapport voor de Duivels: zessen en zevens, en "als de kapitein maar in die Final Four goed is"

De Rode Duivels zetten vanavond Zwitserland met 2-1 opzij in de Nations League. Behoorlijk zondermeer was ze, de prestatie van de troepen van Roberto Martínez. Een rapport met veel zessen en zevens dus voor de Duivels .

COURTOIS 6

Frustrerende avond als je weet dat hij op clean sheets kickt. Kansloos op de tegentreffer. Loste nog een bal, maar herstelde dat zelf knap.

15
Photo News

ALDERWEIRELD 6

Defensief onverzettelijk. Haalde Shaqiri terug met een sublieme tackle, nadat hij zelf de buitenspelval ophief. Voorts weer even betrouwbaar.

15
AFP

KOMPANY 7

Zou de ouderdom dan toch geen vat hebben op hem? Autoritair achterin. En zijn sprongkracht is ook nog intact. Knikte evenwel naast.

15
BELGA

VERMAELEN 6

Dan krijg je nog eens je kans. Stapte zo'n kwartier voor tijd gedesillusioneerd naar binnen met een nieuwe spierblessure. Ontgoocheling troef.

15
Photo News

MEUNIER 7

Hoezo vermoeid? Bleef zijn flank maar afrennen. Zijn voorzetten mochten dan precisie missen, zijn aanvalsdrang resulteerde wel in een assist.

15
Photo News

TIELEMANS 7

De malaise bij Monaco verandert niets aan zijn talent. Alleen zonde dat zijn vizier net niet scherp genoeg afgesteld stond. Tot driemaal toe.

15
Photo News

WITSEL 6

Hoe doet hij het toch? Onopvallend goed zijn, 't is ook een kunst. Tegen welk land hij ook speelt, de beoordeling van Witsel is haast standaard dezelfde.

15
Photo News

CARRASCO 7

De onvoorwaardelijke liefde van Martínez haalde hem uit het dal. Flitste zowaar nog eens. En is zijn versnelling dan toch niet kwijtgespeeld.

15
BELGA

MERTENS 6

Wisselde van rechts naar het centrum en terug. Zijn fijnzinnige krul kende geen succes, zijn pasje naar Lukaku wel. De beloning voor zijn inzet.

15
Photo News

E. HAZARD 6

Als hij maar in die Final Four goed is. Tegen IJsland en Zwitserland hebben we de beste Eden niet nodig, tegen pakweg Spanje of Frankrijk wel.

15
BELGA

LUKAKU 7

Zijn vertroebelde band met het publiek is verleden tijd. Wierp massa's kushandjes na zijn 44ste en 45ste interlandgoal. Die misser: vergeten.

15
REUTERS

Invallers

BOYATA (73') 6

Moest plotsklaps invallen nadat Vermaelen geblesseerd was gaan zitten. Deed dat scherp.

15
REUTERS

CHADLI (76') 7

Kwam in het slotkwartier in de plaats van Carrasco.

15
AFP

T. HAZARD (90') -

Loste Mertens af.

15
REUTERS

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wim de Ruyter

    Heeft Lukaku kansen gemist? Ja! Heeft hij er 2 binnen getrapt? Ja! Welke spits scoort aan 100%? Geen enkele! Dus Lukakuhaters, stopt ermee!!! Hoeveel slechte passen hebben Meunier en Mertens gegeven? Heeft Courtois een bal gelost en bijna een penalty veroorzaakt? Zwitserland is een goei team met goeie spelers!

  • Monique Asaert

    Buiten die 2 doelpunten,was hij onzichtbaar..

Lees meer