12 De elf Duivels aan de aftrap
Belga De elf Duivels aan de aftrap

Ons rapport voor de Rode Duivels: één absolute uitblinker, twee spelers flirten met een buis

Onder regie van een indrukwekkende Kevin De Bruyne boekten de Rode Duivels een 0-4-zege tegen Schotland. Vanzelfsprekend kreeg ‘Kev’ de hoogste score, al flirten er ook twee spelers met een buis. Geef onderaan ook zelf jouw score op tien! 

THIBAUT COURTOIS: 6

Streepje bij. Vijfde clean sheet op rij bij de Duivels. Stond de weinige keren dat de bal in zijn buurt kwam pal. Nu nog eens bij Real Madrid...

12 Courtois.
Photo News Courtois.

TOBY ALDERWEIRELD: 6

Zal niet snel een bril moeten dragen. Zag meteen dat zijn kopbal net over de lijn was. Zo vaak scoort hij nochtans niet. Zijn vierde voor België.

12 Alderweireld.
Photo News Alderweireld.

THOMAS VERMAELEN: 7

De jaren hebben geen invloed op zijn klasse, noch op zijn niveau. Speelde in de schaduw van De Bruyne quasi foutloos. Welverdiende goal.

12 Vermaelen.
Photo News Vermaelen.

JAN VERTONGHEN: 6

Another day at the office. Deed wat van hem verwacht wordt, zonder dat het veel moeite kostte. Nog negen maanden tot het EK begint, Jan.

12 Vertonghen.
Photo News Vertonghen.

THOMAS MEUNIER: 6

Herpakte zich na San Marino. Deed welgekomen wedstrijdritme op, met het oog op de komende maanden bij PSG, waar hij vreest voor zijn plek.

12 Meunier.
Action Images via Reuters Meunier.

NACER CHADLI: 7

Of het nu als invaller is of als basisspeler: ontgoochelt nooit bij de Duivels. Een zekerheid voor het EK. Alleen nog die motor upgraden.

12 Chadli.
Photo News Chadli.

LEANDER DENDONCKER: 5

Oké, zonder meer. Benadert het meeste het profiel van Witsel, maar heeft nog een weg af te leggen als hij die concurrentiestrijd wil winnen.

12 Dendoncker.
AFP Dendoncker.

YOURI TIELEMANS: 5

Niet zijn beste interlandperiode. Had vaak te veel baltoetsen nodig en maakte slechts sporadisch de juiste keuze. Naar het einde toe wel beter.

12 Tielemans.
Photo News Tielemans.

KEVIN DE BRUYNE: 8

Genereus. Strooide met assists. Nam er drie voor zijn rekening, of de bal nu stil lag of rolde. Zette nadien eigenhandig de kers op de taart. Straf.

12
Photo News

DRIES MERTENS: 7

Soms maakt één pass vijf slechte goed. Aanzet van een vijfsterrencounter. Switchte tussen links en rechts. Steevast zijn dartele, energieke zelve.

12 Mertens.
Photo News Mertens.

ROMELU LUKAKU: 6

Niet altijd even gelukkig in het spel, maar hé: scoorde andermaal – nummer 49 – en bracht de 0-4 aan. Iets wat hem zichtbaar evenveel deugd deed.

12 Lukaku.
Action Images via Reuters Lukaku.

INVALLERS

YANNICK CARRASCO (77’): 6

Verving Chadli. Deed dat naar behoren.

YARI VERSCHAEREN (86’) –

Kwam in de plaats van Tielemans. Scoorde ei zo na bij zijn debuut.

BENITO RAMAN (90’) –

Loste in het slot Meunier af. Mag zich officieel Rode Duivel noemen.

Geef ook zelf punten

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer