6
Belga

Exclusief voor abonnees

Onze chef voetbal: “Martínez maakte in San Marino fouten die hij tijdens het EK niet zal maken”

Wat doen we zonder E. Hazard? Wat zonder ­Romelu? Wat zonder Witsel? Roberto Martínez wikt en weegt, zo constateert onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Een verhaal tussen San Marino en Schotland in, over goede koppeltjes en trio’s. En hoe schaars die wel niet zijn.

Stilstaan bij een 0-4-overwinning tegen San Marino. U moet denken dat wij goed gek zijn. Maar dat komt omdat uitgerekend de bondscoach erg zwaar tilt aan wat-ie zag, vrijdagavond. “Ik heb zaken vast­gesteld die nuttig zullen zijn bij het maken van de EK-selectie”, gaf Roberto Martínez aan. Hij had het over foute koppeltjes en trio’s.  

De eerste keer dat iemand ons uitgebreid vertelde over koppeltjes en trio’s waren wij nog vrij jong. Het was Aad de Mos. Aad legde uit dat voetbal de optelsom is van ‘partnerships’ – twee of drie mensen in dezelfde zone van het veld die elkaar aanvoelen waardoor automatismen ontstaan. En Aad gaf het voorbeeld van het superkoppel Degryse & Nilis.

•••

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Brent Van Renterghem

    Welke aanvallers moeten ze anders oproepen buiten Lukaku??? Toch geen aanvallers uit de zwakke pintjes league zeker??

  • peeters veerle

    Goede analyse. Maar vraag mij toch waarom je blijft spelers oproepen zoals origi en batschuayi die niet spelen bij hun club. Batsman is nen topper maar mist nu 3 open kansen die hij normaal blind scoort door gebrek aan wedstrijdritme en vertrouwen. Hoop binnekort is dat Lukebakio opgeroepen word de sensatie in de Bundesliga voor 15 miljoen meer verkocht als Raman

Lees meer