14
Photo News

Onze punten voor de Rode Duivels: grote onderscheiding Chadli en één onvoldoende. Geef de dertien spelers ook zélf een cijfer op 10!

Een eigenaardige match was het zeker tegen Japan, maar ook nu namen we elke speler met een vergrootglas onder de loep. Laat in navolging van ons rapport jouw voorkeur blijken en geef elke afzonderlijke Duivel punten!

THIBAUT COURTOIS: 6

Kansloos bij de tegengoals – allebei perfect in de hoek. Kwam met de schrik vrij toen een ongevaarlijke bal door zijn handen glipte. Lag uiteindelijk aan de basis van de 3-2.

14 Thibaut Courtois.
BELGA Thibaut Courtois.

TOBY ALDERWEIRELD: 6

Zag zich meermaals gedwongen om voor de lange bal te kiezen, bij gebrek aan aanspeelpunten en beweging. Pakte bij 2-2 uit met een cruciale tackle.

14 Toby Alderweireld.
EPA Toby Alderweireld.

VINCENT KOMPANY: 6

Air Kompany. Heerste in het luchtruim van Rostov – zowel aanvallend als verdedigend. Helaas nog niet altijd even secuur. Knikt de bal beter niet meer centraal weg.

14 Vincent Kompany.
REUTERS Vincent Kompany.

JAN VERTONGHEN: 4

Stelde van alle Duivels het meeste teleur. Schuldig aan de 0-1. Zette nadien met een verdwaalde kopbal de remonte in, maar mag niet tevreden zijn. Veel te slordig.

14 Jan Vertonghen.
REUTERS Jan Vertonghen.

THOMAS MEUNIER: 6

Gaf te veel ruimte aan zijn tegenstander, waardoor Japan vaak zijn flank opzocht. Zag af, maar bleef al die tijd lopen. Zelfs in minuut 94. Behoedde België zo voor verlengingen.

14 Thomas Meunier.
BELGA Thomas Meunier.

YANNICK CARRASCO: 5

Was aanvallend wel aanwezig, maar zonder echte dreiging. Bleek andermaal kwetsbaar in zijn rug. Als dat maar goed komt tegen Brazilië, met die offensieve backs.

14  Yannick Carrasco.
Photo News Yannick Carrasco.

AXEL WITSEL: 6

Moet rond de zestien sneller druk zetten, zodat onze opponent geen vrijgeleide krijgt om de hoek uit te kiezen. Schoot aan de andere overzijde niet zo precies als Inui.

14 Axel Witsel.
BELGA Axel Witsel.

KEVIN DE BRUYNE: 7

Was nooit dominant, tot hij in blessuretijd de bal van Courtois kreeg en aan het lopen ging. Behield na een sprint van 70 meter zijn onevenaarbare vista. Magnifiek.

14 Kevin De Bruyne.
Photo News Kevin De Bruyne.

EDEN HAZARD: 6

Schitteren deed hij niet, maar zo nu en dan flitste de aanvoerder wel. Kende pech toen zijn plaatsbal op de paal uiteenspatte. Gaf voorts de assist voor de gelijkmaker.

14 Eden Hazard.
REUTERS Eden Hazard.

DRIES MERTENS: 6

Gooide enkele gevaarlijke ballen voor doel, maar werd daar niet voor beloond met een assist. Jammerde na rust, toen zijn balverlies resulteerde in een genadeloze counter.

14 Dries Mertens.
EPA Dries Mertens.

ROMELU LUKAKU: 6

Als je een spits moet afrekenen op goals, dan zou Lukaku gebuisd zijn voor deze match. Minstens drie had hij er moeten maken. Dat overstapje in het slot maakt alles goed.

14 Romelu Lukaku.
BELGA Romelu Lukaku.

INVALLERS

MAROUANE FELLAINI (65’):  7

Kwam in de plaats Mertens en deed mee de wedstrijd kantelen. Torende boven heel Japan uit op een voorzet van Hazard. Bewees zo andermaal zijn waarde.

14 Marouane Fellaini.
REUTERS Marouane Fellaini.

NACER CHADLI (65’): 8

Wat een invalbeurt. Snel, scherp, snedig. Zorgde constant voor gevaar én voor de zege door in de slotminuut te scoren. Chapeau. Hoedje af.

14 Nacer Chadli.
EPA Nacer Chadli.

Geef hier zelf uw score:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

138 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kim Daniels

    Kompany en carrasco vant belt houde! Kompany geraakt vo gene meter vooruit en carrasco heeft al veel verkloot vind ik

  • Hugo Van Vlaanderen

    Ze hebben gewonnen, punt uit.

Lees meer