Roberto Martínez steunt geplaagde internationals en kondigt mogelijk nieuwe naam in selectie aan

Loyaal naar zijn ervaren Duivels toe. In de aanloop naar het dubbelluik tegen San Marino en Schotland, spreekt onze bondscoach zijn vertrouwen uit in Vincent Kompany en Jan Vertonghen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Die eerste ligt alweer in de lappenmand, de tweede zit op de bank bij Tottenham. “Jan is onze meest consistente speler geweest de voorbije drie jaar. We gaan hem nu helpen om matchfit te geraken. Het kan niet zijn dat hij in twee maanden plots een slechte voetballer is geworden.” Ook het project dat Kompany bij Anderlecht ingeleid heeft, krijgt alle steun van Roberto Martínez “Neem de resultaten weg en ‘Vinnie’ heeft al fantastisch werk geleverd. Eens Dimata of Roofe fit is en ze ook een echte spits hebben, ben ik ervan overtuigd dat het ook puntengewijs beter zal lopen.”

3 Jan Vertonghen op de bank bij de Spurs.
Telenet Jan Vertonghen op de bank bij de Spurs.

”Hoe Kompany de jonge spelers bij de hand neemt en zelf echt op hoog niveau speelt, daar heb ik heel veel respect voor. Vincent ten voeten uit. Erg moedig, zijn terugkeer naar onze competitie. Zoals dat ook geldt voor andere Duivels als Mignolet, Chadli of Limbombe”, aldus de bondscoach, die ook meegaf dat hij één nieuwe Duivel aan zijn selectie zal toevoegen. Dat wordt waarschijnlijk Björn Engels, die zich bij Aston Villa al in de kijker gespeeld heeft.

3 Ziet Björn Engels, hier afgelopen vrijdag in actie tegen Everton, zijn sterke start in de Premier League beloond met een selectie voor de Duivels?
AFP Ziet Björn Engels, hier afgelopen vrijdag in actie tegen Everton, zijn sterke start in de Premier League beloond met een selectie voor de Duivels?

Martínez is ten slotte blij over de afloop van enkele ingewikkelde transferdossiers van zijn Duivels. Zoals die van Lukaku. “Romelu had een nieuwe uitdaging nodig. Soms raak je uitgekeken op een club. Werken onder Conte zal hem deugd doen en het project van Inter, dat de scudetto nastreeft, is interessant. Ik zie Lukaku weer lachen en dat maakt me blij.”

3
VTM Nieuws

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Cleynhens

    Het kan een topper zijn als mens, maar als coach ?????????? een nul anders waren we wereldkampioen !!!!!!!!!!

  • rudy de clerck

    Bange trainer , het is toch maar tegen Janneke en Mieke , door hem hebben wij geen finale gespeeld in Moskou , en laat Trossard eens spelen

Lees meer