4 De Rode Duivels spelen twee van hun drie groepswedstrijden op het EK in Sint-Petersburg.
Photo News De Rode Duivels spelen twee van hun drie groepswedstrijden op het EK in Sint-Petersburg.

Rode Duivels spelen twee keer in Sint-Petersburg op het EK, poulematch tegen Denemarken in Kopenhagen

De Rode Duivels zullen tijdens het EK van 2020 twee groepswedstrijden in Sint-Petersburg afwerken. Dat bleek na een loting op het UEFA-hoofdkwartier in het Zwitserse Nyon.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

België is op Euro 2020 ingedeeld in een groep met Rusland en Denemarken. Die twee landen spelen volgende zomer gastheer voor het EK en mogen dus in principe hun groepswedstrijden voor eigen volk afwerken. Maar omdat beide landen in dezelfde poule worden onderverdeeld, groep B met België als reekshoofd, moest een loting bepalen wie in het onderlinge duel tussen Denemarken en Rusland het thuisvoordeel zou krijgen. 

Denemarken trok aan het langste eind en zal dus Rusland ontvangen in Kopenhagen. De Russen spelen hun thuiswedstrijden in Sint-Petersburg tegen België en een nog te bepalen land, Wales of Finland. De derde groepswedstrijd in Sint-Petersburg wordt er een tussen de Rode Duivels en opnieuw Wales of Rusland. Op 30 november wordt in Boekarest geloot voor de poules van het EK (12 juni - 12 juli 2020). 

Loting voor barrages

Momenteel zijn 20 landen geplaatst voor het EK en daar komen nog vier plekken bij. Voor de vier plekken zijn nog zestien landen in de race en deze zijn onderverdeeld in vier routes. Deze routes zijn gemaakt op basis van de prestaties in de Nations League. De wedstrijden in de halve finale worden op 26 maart gespeeld, de finales volgen op 31 maart. Opvallend: er is geen uit- en thuiswedstrijd.

De twee hoogstgeplaatste teams uit de Nations League krijgen een thuiswedstrijd in de halve finale. De nummer 1 speelt tegen het laagstgeplaatste land en de nummer twee treft nummer drie. Van elke route gaat één land naar het EK.

D-route

Halve finales:

Georgië - Wit-Rusland

Noord-Macedonië - Kosovo

C-route

Halve finales

Schotland - Israël

Noorwegen - Servië

B-route

Halve finales:

Bosnië en Herzegovina - Noord-Ierland

Slowakije - Ierland

A-route

Halve finales:

IJsland - Roemenië

Bulgarije - Hongarije

4
Photo News
4
Photo News
4
Photo News

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rik cappelle

    Wat zit jij hier te zwanzen Schauvliege ? Mr Bart Verhaeghe heeft al lang geen mandaat meer bij de KBVB en als je de echte geschiedenis niet kent waarom er geen nieuw nationaal stadion gekomen is hou dan je mond of verdiep u eens in de schijnheiligheid van de Brusselse regering en het bestuur, dien tijde, van het randgemeente ploegske. Dat zal uw onwetendheid ten goede komen.

  • Erwin Van Roy

    Op een EK of WK is dat Een totaal andere inleving en ik zou het verschil niet zien je hebt in de voorronde daar waar Rusland nog reekshoofd kon zijn ze verslagen in Sint petersburg

Lees meer