2 Thierry Henry.
BELGA Thierry Henry.

Thierry Henry hakt knoop door en vertrekt bij Sky: "Om meer op het veld te kunnen staan"

Thierry Henry, de Franse assistent (T3) van Roberto Martinez bij de Rode Duivels, stopt als voetbalanalist bij het Engelse Sky Sports. Dat liet hij een dag na het einde van het WK voetbal, weten op Twitter. Henry wil zich honderd procent op zijn trainerscarrière richten. 

Of de beslissing van Henry om te stoppen bij Sky betekent dat hij stopt bij de Duivels en ergens hoofdcoach wordt, is nog niet duidelijk. Wel zeker is dat de Fransman het meent met zijn ambities als coach, want bij Sky streek hij jaarlijks vijf miljoen euro op. Sinds 2016 is Henry T3 van de Rode Duivels.

"De laatste vier jaar heb ik enkele ervaringen als coach opgedaan die veel voldoening schonken", schrijft Henry op Twitter. "Die ervaringen hebben mijn ambitie om voetbaltrainer te worden alleen maar versterkt. Met droefheid heb ik daarom beslist dat ik moet stoppen bij Sky Sports, om nog meer tijd op het veld te kunnen doorbrengen en mijn doel waar te maken."

Het Laatste Nieuws berichtte maandag dat ook Graeme Jones, de Engelse T2 van de Rode Duivels, in tegenstelling tot wat eerder werd aangenomen, nog niet heeft bijgetekend. Martinez, die zelf verlengde tot in 2020, kan de komende weken dus mogelijk zijn beide assistenten verliezen.

2
Photo News

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Anita Sijs

    Hoop van harte dat Thierry Henry samen met Martinez blijft bij de Rode Duivels. Zij zijn van onschatbare waarde voor de Rode Duivels tot het volgend EK.

  • Georget PAPPENS GEORGET

    Raar nieuws... Geeft jaarlijks 5 miljoen EURO van SKY aan een doel en werkt gratis voor de KBDB... Heeft zeker zijn invloed gehad bij de R.D. Dat kon men zien... Toch vind ik zijn gulle hand ongeloofwaardig...

Lees meer