Thomas Vermaelen
PHOTO_NEWS Thomas Vermaelen

Thomas Vermaelen: "Blij met speelminuten"

Thomas Vermaelen was deze avond een van de weinige Rode Duivels die een volledige wedstrijd tussen de lijnen stond in de oefenpot tegen Luxemburg (5-1). Hij begon centraal in de verdediging en verhuisde in de slotfase, na de vervanging van Jan Vertonghen, naar de linkerflank.

"Ik ben vooral blij met het aantal speelminuten. Het was al lang geleden dat ik nog eens een volledige wedstrijd gespeeld had en dan doet zoiets altijd deugd. We werken heel hard en op fysiek vlak voel ik me goed. Bij het tegendoelpunt probeer ik misschien iets té enthousiast de bal van de tegenstander af te snoepen. Ik had hem (doelpuntenmaker Aurélien Joachim, nvdr) misschien beter proberen opvangen", gaf de verdediger van Arsenal toe.

Ook collega Kevin De Bruyne speelde een volledige wedstrijd. Hij stond centraal op het middenveld en scoorde in de ultieme slotfase van op de stip de vijfde treffer van de Belgen. "Fysiek voel ik me goed, dus 90 minuten spelen was geen enkel probleem voor mij. Dit blijven echter oefenmatchen en die dienen om nog die paar procentjes beter te worden. Eerlijk gezegd speel ik liever wedstrijden met inzet", verklaarde de middenvelder van Wolfsburg.

Lees meer