4 Lukaku en De Bruyne vieren de overwinning.
Action Images via Reuters Lukaku en De Bruyne vieren de overwinning.
BEL
BEL
3
0
SCH
SCH

Uitblinkers Lukaku en De Bruyne leiden Rode Duivels naar simpele zege tegen Schotland

De Rode Duivels gaan met een goed gevoel hun vakantie in. De laatste wedstrijd van het seizoen tegen Schotland hebben ze winnend afgesloten met 3-0. Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bekroonden hun sterke partij met respectievelijk twee en één doelpunt. De Belgen pakken twaalf op twaalf en blijven leider in groep I. 

Het verwachte spelbeeld. De Schotten lieten het initiatief van bij de start aan de thuisploeg. De Rode Duivels versierden een pak kansen. Na een kwartier spelen vond Hazard De Bruyne met een listig steekballetje, maar de draaischijf van Man City besloot hoog over. De Bruyne was de gevaarlijkste man op het veld en knalde enkele minuten later net naast. Ook Witsel kwam dichtbij het openingsdoelpunt, zijn kopbal werd gepareerd door Marshall. Net voor de pauze was het wel prijs voor de thuisploeg. Na goed voorbereidend werk van de broers Hazard kon Lukaku makkelijk binnenkoppen: 1-0. Het moeilijkste werk zat erop.

Na de pauze gingen de Duivels voort op hun elan. Ze creëerden veel kansen, de Schotten kregen het alsmaar moeilijker. Het was Lukaku - wie anders? - die de geruststellende 2-0 op het bord zette. Zijn 25ste goal in 21 interlands. Ongeziene cijfers. In het slot bekroonde uitblinker De Bruyne zijn partij met een doelpunt - mooi schot laag in de hoek. De Belgen wonnen, net als tegen Kazachstan, met 3-0. Ze blijven leider in de groep met het maximum van de punten.

4 Lukaku en De Bruyne
BELGA Lukaku en De Bruyne
4
Photo News
4
BELGA

49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Luc Cleynhens

    Oké, hij heeft er 2 gemaakt.......één per abuis tegen zijn scheen,..... één moet het zeggen goeie kopbal,.....maar echt ni moeilijk als je in een ploeg speelt die bijna constant rond de backlijn speelt. Maar dieje statische armzwaaiende nu een UITBLINKER noemen is toch een straat te ver hoor! Maar zoals er hieronder schrijven, hij " STAAT " er altijd om er ééne in te tikken !!!!!

  • Bob De Bouwer

    Door die 2 doelpunten blijkt men al snel te vergeten dat Lukaku de bal met zijn rechtervoet tegen zijn linkerbeen schopte,...het blijft een statische en technisch zwakke speler, maar hij maakt doelpunten en dat is uiteindelijk waar het bij voetbal toch om draait zeker.

Lees meer